Slovenija traži privatnog partnera za nasljednika Adrije

Autor: Poslovni dnevnik , 27. listopad 2020. u 22:00
Slovenska vlada izdvojila je 70 milijuna eura za projekt uspostave novog nacionalnog zračnog prijevoznika/SHUTTERSTOCK

Nakon propasti Adria Airwaysa DUTB je izradio plan za novu aviokompaniju.

Slovenska vlada ponovno razmišlja o uspostavljanju novog nacionalnog zračnog prijevoznika s privatnim partnerom i privremeno je za taj projekt izdvojila 70 milijuna eura kao dio mjera za ublažavanje posljedica pandemije Covida-19.

“Ovaj plan omogućava i subvencije i povratna sredstva, što znači da država može biti uključena u osnivanje prijevoznika ili sudjelovati u njegovom osnivanju na razne načine, poput kredita i kapitala”, priopćilo je slovensko Ministarstvo gospodarstva.

Prema pisanju Dela, rasprave o vlasničkoj strukturi potencijalnog novog prevoznika još uvijek traju. Ministarstvo je napomenulo da planovi oko nove aviokompanije neće utjecati na inicijativu države da stranim prijevoznicima omogući subvencije da bi održavali letove do Ljubljane.

Ministarstvo gospodarstva tvrdi da su pojedini privatni poduzetnici zainteresirani za suradnju s državom u uspostavljanju nacionalnog prijevoznika, uključujući lokalne kompanije, kao i Croatia Airlines, ali odluka o partneru još nije donesena.

Nakon propasti Adria Airwaysa DUTB je izradio plan za novu aviokompaniju. Prema tom prijedlogu, prijevoznik će upravljati flotom od pet zrakoplova i imat će oko 200 zaposlenih.

Komentirajte prvi

New Report

Close