Slovenija odobrila novi paket pomoći za koronakrizu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2020. u 21:59
Uvedena je i mjera subvencioniranja skraćenog radnog vremena koja će se moći koristiti do kraja godine/Goran Stanzl/PIXSELL

Uvedena je i mjera subvencioniranja skraćenog radnog vremena koja će se moći koristiti do kraja godine.

Slovenski parlament donio je novi paket državne pomoći zbog krize izazvane koronavirusom po kojem će radnicima i u lipnju dobiti subvencionirane plaće.

Zakonski paket, treći takav interventni zakon od početka koronakrize, parlament je prihvatio dok su u Ljubljani trajali ‘biciklistički’ prosvjedi protiv vlade Janeza Janše, koji se održavaju petkom u večernjim satima. Na njima je po procjeni policije sudjelovalo više od tri tisuće ljudi, a organizatori navode da ih je bilo znatno više.

Novim zakonskim paketom pomoći, zaposleni u poduzećima koje je pogodila kriza i kod kuće su na ‘čekanju’ i dalje će kao i prethodna dva mjeseca dobivati subvencionirano plaću do 80 posto njezina iznosa, ali samo još u lipnju, a ne još iduća tri mjeseca, kako je predlagala oporba.

Uvedena je i mjera subvencioniranja skraćenog radnog vremena koja će se moći koristiti do kraja godine. Cilj je da se u najvećoj mjeri sačuvaju radna mjesta, posebno u djelatnostima koje je koronakriza najviše pogodila.

Novim paketom pomoći za prevladavanje posljedica epidemije od oko milijardu eura i koji odmah stupa na snagu, predviđeno je preko 360 milijuna eura za izdavanje besplatnih ‘turističkih bonova’ vrijednih od 50 do 200 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close