Sezona počinje, a još nema turističkih vaučera

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2022. u 13:45
Banja Luka i dalje drži prvo mjesto u Republici Srpskoj po broju dolazaka turista/D. Rakita/PIXSELL

Vlada RS usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera.

Iako je ljetna turistička sezona na pragu, te građani već razmišljaju i odlučuju gdje će provesti dio ili cijeli godišnji odmor, još nije poznato kada će u Republici Srpskoj ponovno zaživjeti dugo najavljivani i očekivani projekt korištenja turističkih vaučera. Branka Branković, glasnogovornica Turističke organizacije Banja Luka, smatra da je nužno što prije donijeti odluku o tome kada će početi korištenje vaučera.

“Pokazalo se da je u prethodnom razdoblju povećan broj noćenja zahvaljujući vaučerima”, rekla je za Nezavisne novine Branković te dodala da Banja Luka i dalje drži prvo mjesto u RS po broju dolazaka turista.

I Dragan Tešić, glasnogovornik Turističke organizacije Bijeljina, smatra je da je potrebno što prije odrediti datum kada će početi korištenje turističkih vaučera u RS.

“Bijeljina nema puno ustanova koje su registrirane za korištenje turističkih vaučera, ali svakako podržavamo da se taj projekt što prije realizira. USto, naši građani žele otići na neku od turističkih destinacija u RS na odmor i raspituju se o vaučerima”, objasnio je Tešić.

Dragana Šobot, tajnica Udruženja turizma i ugostiteljstva pri Privrednoj komori Republike Srpske, ističe da građani planiraju odmore, te bi se s vaučerima umjesto za putovanje u inozemstvo mogli odlučiti za neku od destinacija u RS.

S druge strane, iz resornog ministarstva rekli su da trenutačno provode pripremne aktivnosti za pokretanje i realizaciju projekta turističkih vaučera.

“Trenutačno su u završnoj fazi pripreme nužnih akata, a nakon njihovog usvajanja javnost će biti informirana o rokovima i načinima sudjelovanja u projektu”, rekli su iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Vlada RS usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera.

Komentirajte prvi

New Report

Close