Šest veledrogerija u Bosni i Hercegovini spremno nabaviti cjepivo protiv Covida-19

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2021. u 22:00
Na poziv Zavoda za javno zdravstvo javilo se pet veledrogerija iz FBiH i jedna iz RS/SHUTTERSTOCK

Cijepljenje protiv koronavirusa u BiH počelo je 12. veljače, a prve doze ruskog Sputnika V primili su ravnatelj Kliničkog centra u Banjoj Luci i tamošnji zdravstveni djelatnici

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (ZZJZFBiH) uputio je službeni poziv veledrogerijama u BiH za nabavku cjepiva protiv Covida-19, a šest ih je i odgovorilo.

“ZZJZFBiH uputio je službeni dopis svim registriranim veledrogerijama u BiH da se izjasne mogu li nabaviti cjepiva protiv Covida-19.

Odgovorilo je šest veledrogerija, pet iz FBiH i jedna iz Republike Srpske”, rekla je Maja Kojović, stručna suradnica za odnose s javnošću ZZJZFBiH.

Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK), rekla je da je dobila pisma namjere za izravne nabavke cjepiva AstraZeneca i Sputnik V, ali da je ZZJZ USK-a istaknuo da to nije moguće.

“Došlo mi je pismo namjere vezano uz AstraZenecu, pitaju nas zanima li nas poslovna suradnja za izravnu nabavku cjepiva. Također je dolazio jedan predstavnik iz Banja Luke vezano uz Sputnik V koji je pokazao zanimanje za poslovnu suradnju.

Međutim, ja sam tada uputila našem zavodu upit možemo li na taj način nabaviti cjepivo i odgovoreno mi je da oni to ne mogu, već da jedino država ima tu mogućnost”, objasnila je Ćemalović, dodajući da bi se u Sarajevu trebao održati sastanak o kupovini cjepiva protiv Covid-19.

Adnan Jupić, ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je da je i on dobio poziv za sastanak.
Iz veledrogerije Tuzla-Farm kažu da je planiran sastanak s predstavnicima AstraZenece te da su u tijeku pregovori za nabavku cjepiva za cijelu državu.

Inače, cijepljenje protiv koronavirusa u BiH počelo je 12. veljače, a prve doze ruskog Sputnika V primili su ravnatelj Kliničkog centra u Banjoj Luci i tamošnji zdravstveni djelatnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close