Sarajevo gradi tri nove podzemne garaže

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2020. u 21:59

Za ove poslovne projekta potrebno je usvojiti odgovarajuću zakonsku regulativu koja se odnosi na podjelu nadležnosti između više razina vlasti, za što smo već poduzeli neke konkretne korake.

Nedžada Ajnadžića, načelnika sarajevske Općine Centar, posjetio je Mehmed Polimac, glavni direktor međunarodne konzultantske kuće Polimac Company, stručnjak u području energetike, zajedno sa svojim suradnicama. Tom prigodom razgovarano je o unaprjeđenju komunalne infrastrukture i razvoju ekonomije pri čemu je glavna tema bila izgradnja podzemnih garaža u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. “Općina intenzivno priprema projektnu dokumentaciju, te će sukcesivno, nakon kompletiranja potrebne dokumentacije, objavljivati javni poziv za izbor najpovoljnijeg partnera za izgradnju svake javne podzemne garaže pojedinačno. Za sada planiramo izgradnju podzemnih garaža na nekoliko lokacija među kojima su Merhemića trg na Ciglanama, u Ulici Husrefa Redžića, također na Ciglanama, te u parku prof. dr. Nijaza Durakovića u Hastahani”, rekao je načelnik sarajevske Općine Centar. Navedene projekte moguće je realizovati po načelu javno-privatnog partnerstva (JPP) ili koncesijom.

“U mogućnosti smo da udružimo sredstva stranih kompanija s domaćim novcem. Želimo našim partnerima pripremiti najbolje moguće poslovne ozračje i uvjeren sam da je, uz izmjene odgovarajućih zakonskih odredbi, moguće privući poslovne investicije na području ove općine u visini do 500 milijuna KM (oko 255 mil. eura), jer je kapital stranih ulagača potpuno siguran. Za ove poslovne projekta potrebno je usvojiti odgovarajuću zakonsku regulativu koja se odnosi na podjelu nadležnosti između više razina vlasti, za što smo već poduzeli neke konkretne korake. Naš sljedeći potez u suradnji s Općinom Centar je izrada elaborata o projektu izgradnjepodzemnih garaža. Također, uputit ćemo pismo namjere stranim investitorima koji su zainteresirani za ulaganje u ovaj projekt”, rekao je glavni direktor konzultantske kuće Polimac Company.

Komentirajte prvi

New Report

Close