Sada se i iz BiH smije prodavati na Amazonu

Autor: Poslovni dnevnik , 15. lipanj 2021. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Prodavači mogu nuditi proizvode koji već postoje na Amazonu, stvoriti vlastiti brend ili kombinirati oboje.

Kompanija Amazon proširila je popis zemalja za registraciju prodavača na kojoj se sada nalazi i Bosna i Hercegovina. Sada prodavači iz ukupno 188 zemalja mogu nuditi proizvode u najvećoj online trgovini na svijetu, piše Indikator.ba. Zemlje pod sankcijama kao što su Kuba i Sjeverna Koreja ostale su izvan tog popisa.

“Prodavači iz BiH ranije su mogli prodavati na Amazonu tako da osnuju svoju tvrtku u zemlji koja se nalazi na popisu, što je stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu.

Poduzetnici iz BiH mogu sada izravno kao fizičke osobe ili putem domaćih tvrtki nuditi svoje proizvode ili registrirati svoje trgovine na Amazonu”, objašnjava Azra Zaimović sa School of Economics and Business u Sarajevu. To je i prilika za poduzetnike i mlade osobe iz BiH koji mogu pronaći svoje radno mjesto na globalnom tržištu uz relativno mala ulaganja.

Prodavači mogu nuditi proizvode koji već postoje na Amazonu, stvoriti vlastiti brend ili kombinirati oboje. Amazon nudi broje analize a jedna od njih je i popis najprodavanijih proizvoda koji se objavljuje svakih sat vremena.

“Za olakšani iskorak domaćih poduzetnika na svjetsko online tržište potrebne su jasne instrukcije poreznih tijela u BiH u vezi s prekograničnom internet trgovinom i dobiti”, kaže Azra Zaimović.

Komentirajte prvi

New Report

Close