RS od kompanije Comsar Energy preuzima gradnju elektrana

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2022. u 22:00
U TE Ugljevik gradit će se blok u novoj tehnologiji i modernizirati stara elektrana/Pixabay

Republika Srpska preuzet će gradnju dviju elektrana od kompanije Comsar Energy Republika Srpska.

Republika Srpska preuzet će gradnju dviju elektrana od kompanije Comsar Energy Republika Srpska, piše i portal eKapija.

“Comsar Energy Republika Srpska ranije je dobio određena prava za gradnju termoelektrane u Ugljeviku i hidroelektranu Mrsovo i pribavio je sve dozvole te ima sve potrebne studije. Rekli smo da smo spremni, Republika Srpska će preuzeti prava za gradnju tih energetskih objekata, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon što je razgovarao s predstavnicima Comsara.

Dodik kaže da će sada, na temelju procjene revizorske kuće o tome koliko je Comsar uložio, postići dogovor o preuzimanju izgradnje dviju elektrana.

“To govori da ćemo osigurati dodatnu energetsku stabilnost Republici Srpskoj. Danas nije teško naći partnere za izgradnju hidroelektrana i termoelektrana.

Na ovaj način ćemo Ugljevik potpuno staviti na izvjesni kolosijek, gradit ćemo termoelektranu na novoj tehnologiji, a staru modernizirati i pokušati da i jedan i drugi kapacitet budu značajni proizvođači električne energije.

U Europi je danas energetska kriza, ali Republika Srpska ima priliku proizvoditi dodatne količine struje, ne samo za svoje već i za eksterne potrebe. Ova dva vitalna kapaciteta sigurno će omogućiti poboljšanje naše energetske stabilnosti i energetske ponude”, naglasio je Milorad Dodik.

Komentirajte prvi

New Report

Close