Revoz zaustavio proizvodnju na sedam dana, posao kod kuće sada čeka 1450 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 28. ožujak 2022. u 14:49
Proizvođač automobila iz Novog Mesta suočen je s velikim problemima u opskrbi elektroničkim dijelovima/P. Glebov/PIXSELL

Od početka ožujka Revoz je već prešao na jednosmjenski rad.

Zbog nedostatka poluvodiča slovenski Revoz, u vlasništvu Renaulta, na sedam dana zaustavio je proizvodnju, a posao kod kuće sada čeka 1450 radnika.

Kako navode iz tvrtke, oni se, kao i cijela automobilska industrija, suočavaju s velikim problemima u opskrbi elektroničkim dijelovima. Zbog toga je poslovanje otežano, ima mnogo izmjena plana proizvodnje, no nije jasno što će biti u budućnosti.

Od početka ožujka Revoz je već prešao na jednosmjenski rad. Djelomično je to bilo zbog završetka projekta Smart. Padu proizvodnje prilagodili su i broj zaposlenih smanjivši ih za oko 450.

Blaž Poženel, glavni urednik Motorevije AMZS, kaže za24ur.com da je zabrinut.

”Obično je Revoz imao planove što će raditi barem nekoliko godina unaprijed. Sada već neko vrijeme šute i prema njihovim porukama nemaju tu informaciju ili ne znaju na kojim će automobilima raditi”, dodao je Poženel.

Iz Revoza kažu da “ne mogu dati konkretne podatke o izgledima za budućnost jer je stanje vrlo neizvjesno, uglavnom zbog opskrbe poluvodičama i globalnog restrukturiranja automobilske industrije”.

”Renault će prvo htjeti sačuvati svoj proizvodni kapacitet u Francuskoj”, tvrdi Poženel.

Komentirajte prvi

New Report

Close