Registrirano 3500 turskih tvrtki, a tvornica čelika Tosçelik, koja ne radi još od ožujka, ipak ostaje u Nikšiću

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Oko 270 radnika Tosçelika na plaćenom je odmoru do početka kolovoza.

Turska kompanija Tosçelik, proizvođač čelika, neće napustiti Crnu Goru, priopćila je Songül Ozan, veleposlanica Turske u Crnoj Gori, i dodala da se nada kako će pregovori te kompanije s resornim ministarstvima uroditi plodom. U tvornici od ožujka nema proizvodnje, a oko 270 radnika je na plaćenom odmoru do početka kolovoza.

“To je važna investicija i Tosçelik je jedna od poznatijih svjetskih kompanija. Njihova prisutnost je dobra za Crnu Goru i želimo da nastave s radom. Tosçelik daje veliki doprinos crnogorskoj ekonomiji”, rekla je Ozan, piše Pobjeda.

Ozan je dodala da Savjet za ekonomsku suradnju s Crnom Gorom čine predstavnici najvećih turskih kompanija. Oni će u povodu investicija imati sastanke s predstavnicima crnogorske vlade.

Veleposlanica je podsjetila da je u Crnoj Gori registrirano 3500 turskih tvrtki, od kojih je 400 aktivno. Zirat banka, Tosçelik, Turkish Airlines, Port of Adria, Net Holding, Sandzakli grupa i Gintas, samo su neka od imena koja imaju ugled u svijetu, a posluju i u Crnoj Gori. Ona je navela da je sve više turskih tvrtki zainteresirano za rad u Crnoj Gori, a izdvojila je posjet Danilovgradu s tvrtkom koja želi proizvoditi organsku hranu.

“Velik dio tvrtki koje su gradile Portonovi bile su turske i ovdje je radilo 2000 naših radnika”, rekla je Ozan u razgovoru s predstavnicima crnogorskih medija.

Veleposlanica je podsjetila na značaj zaklade TIKA, poznate po donatorskom radu i stvaranju kulturnih mreža, a koja je u značajnoj mjeri prisutna u crnogorskoj javnosti.

Ozan je dodala da se Crna Gora u Turskoj reklamira kao turistička destinacija, kao jedno od najljepših mjesta na svijetu, a preporučuju je za medeni mjesec ili za kupovinu nekretnina.

Komentirajte prvi

New Report

Close