Razočarani početkom turističke sezone: Samo usputna stanica za odlazak na more…

Autor: Poslovni dnevnik , 15. srpanj 2023. u 08:48
Foto: Shutterstock

Većina turista koji dolaze u grad su iz zemalja regije, koji u gradu na Trebišnjici ostaju nekoliko dana jer im je to usputna stanica za odlazak na more.

Trebinjski hotelijeri i ugostitelji očekivali su mnogo više od ovogodišnje turističke sezone. Predsezona je bila izvrsna i puno je obećavala, no očito je manje turista u odnosu na prošlu godinu. Ipak, u Turističkoj organizaciji Trebinja očekuju više turista u drugoj polovici srpnja, javlja RTRS.

Većina turista koji dolaze u grad su iz zemalja regije, koji u gradu na Trebišnjici ostaju nekoliko dana jer im je to usputna stanica za odlazak na more.

– Prema onome što smo primijetili, ugostiteljski objekti u gradu nisu u punom kapacitetu, ali se nadam da će nakon 15. jula to krenuti, kao što je to bilo prošle godine, kaže Branka Ilić, direktorica hotela u Trebinju.

Valentina Mitrović iz suvenirnice kaže da je posjećenost manja nego prošle godine, ali dodaje da je lipanj “inače takav”.

Turistički djelatnici radili su na obogaćivanju turističke ponude, jer žele privući strane turiste koji do sada nisu bili česti gosti na krajnjem jugu zemlje, a među ostalima uveden je i vožnja quadovima.

– U predsezoni je došlo više turista iz regije. Bilo je ekskurzija, prvomajskih i uskršnjih praznika, a sada se opet očekuje navala iz regije u srpnju i kolovozu. Radujući se povratku turskog tržišta, grupe turskih turista masovno odsjedaju u hotelima, kaže Nikola Kokić iz Turističke organizacije Trebinje.

Još je rano za konačne procjene posjećenosti turista za ovu sezonu, au Turističkoj organizaciji ipak očekuju da će sezona na kraju biti izvrsna.

Podsjetimo, Trebinje je u prva četiri mjeseca ostvarilo 25 posto više smještaja u odnosu na isti period prošle godine, što je rekord, rekla je Srni direktorica gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

Putica je rekla kako očekuje da će ova godina biti bolja od prošlogdišnje, no to zasad očito nije tako.

Komentirajte prvi

New Report

Close