Raste posao IT kompanijama koje organiziraju videokonferencije

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2020. u 21:59
Na srpski digitalni sektor pandemija koronavirusa nije ostavila velike posljedice

Radnici koji su zaduženi za održavanje sustava korisnika na terenu imaju zaštitnu opremu.

Na srpski digitalni sektor situacija s koronavirusom ne ostavlja velike posljedice. Poslovanje čak i raste onim IT kompanijama koje se bave organizacijom video konferencija, proizvodnjom zabave i video igara.

Nebojša Ðurđević, direktor Inicijative Digitalna Srbija, kaže da pojedine IT kompanije ipak nisu ostale imune na posljedice novog virusa, te najteže posluju one koje se bave logistikom.

Prema njegovim riječima, IT kompanije su se najbrže prilagodile na rad od kuće jer uglavnom surađuju s udaljenim klijentima te im posao na daljinu nije problem. Kompanije koje pružaju usluge strancima uglavnom rade na projektima koje su započele prije Covida-19, a kompanije koje razvijaju vlastiti proizvod prilagođavaju se zahtjevima tržišta bez obzira na koronavirus.

Ðurđević navodi i da će se mjere državne pomoći tvrtkama u vrijeme epidemije odnositi i na IT sektor, te dodaje da je svima sada jasno da je njihovo poslovanje otežano ako nisu digitalizirani.

Nebojša Bjelotomić, direktor IT kompanije Saga, koja zapošljava više od 500 ljudi, kaže za Tanjug da im posao nije stao.

Radnici koji su zaduženi za održavanje sustava korisnika na terenu imaju zaštitnu opremu, a od korisnika se traži da prostorije budu prazne da bi radnici bili bez kontakta. Drugi dio posla vezan je za softver, a programeri rade od kuće.

Komentirajte prvi

New Report

Close