Propala aukcijska prodaja drinovačkog Tominga

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2024. u 22:00
Foto: Shutterstock

U listopadu je Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva objavio odluku o prodaji 100 posto udjela u ovom društvu.

Jedan od najvećih proizvođača energije iz obnovljivih izvora u cijeloj BiH, tvrtka GP Toming iz Gruda, u vlasništvu Mire Tomasa, ponuđena je nedavno na prodaju putem aukcije.

U listopadu je Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva objavio odluku o prodaji 100 posto udjela u ovom društvu. Kako doznaje Hercegovina.info, bilo je više zainteresiranih kupaca, ali Tomas na kraju nije bio zadovoljan niti jednom ponudom, pa GP Toming ostaje u njegovom vlasništvu. Osnivač i vlasnik poznate tvrtke GP Toming iz Drinovaca kod Gruda Miro Tomas najavio je prodaju 100 posto udjela u ovoj tvrtki putem javnog natječaja. Aukcija je održana 29. siječnja, a svi zainteresirani kupci nakon uplate jamčevine od 50.000 KM mogli su izvršiti uvid u sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu poslovanja poduzeća. Tvrtka GP Toming d.o.o. osnovana je 1995. godine s osnovnom djelatnošću graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana te kreće s proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora.

Trenutno u svom portfelju ima elektrane instalirane snage 14.066 kWp, što ga svrstava među najveće proizvođače obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine.

Vlasnici su velikih solarnih elektrana u Drinovcima, Hodovu, Ljubuškom, Krenici i Grudama, a trenutno je u tijeku izgradnja fotonaponske elektrane Petnjik ukupne instalirane snage 45 MWp.

GP Toming je na kraju 2022. godine imao imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvario je godišnji promet od 19 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem 2022. godine u Tomingu je radilo 14 djelatnika.

Neki od objekata na kojima je GP TOMING sudjelovao: Aparthotel Tamaris, Tučepi; EURO-BENZ, Sovići; Sportska Dvorana Grude; Stambena zgrada “Sv. Šimun”, Međugorje; Stambena zgrada “Sv. Toma”; Međugorje, Poslovna zgrada “ERONET”, Grude; Poslovna zgrada “DM”, Mostar; Poslovna zgrada “Rondo”, Mostar; Poslovni objekt Elektroprivrede HZ-HB, Grude; Hidro Elektrana “Peć Mlini”.

Komentirajte prvi

New Report

Close