Prometnica od Bijeljine do Rače treba biti gotova za tri godine

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2022. u 22:00
Autocesta dugačka 20 kilometara vrijedna je 133 milijuna eura/Shutterstock

Ukupna vrijednost izgradnje autoceste od Bijeljine do Rače je 260 milijuna KM (oko 133 mil. eura), a financiraju je s jednakim udjelima Srbija i Republika Srpska.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je na lokaciji pripremnih radova na izgradnji dionice autoceste Bijeljina-Rača kako je predviđeno da se ta dionica od 20 kilometara pusti u promet za dvije i pol do tri godine.

“Ovo je dobar dan za cijelu Republiku Srpsku, a posebno za ovaj kraj”, istaknuo je Dodik koji je mjesto radova na cesti Ivice prema Obarskoj posjetio s Nedeljkom Ćorićem, ministrom prometa i veza Republike Srpske, Vojinom Mitrovićem, ministrom komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH i Slobodanom Stanarevićem, v.d. direktora Autoputeva Republike Srpske.

Dodik je dodao da će u sljedećih mjesec do dva doći s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, da službeno otvore radove.

Prema njegovim riječima, radovi se financiraju sredstvima vlade RS i onim što će dati vlada Srbije.

“Vjerujem da ćemo s turskim partnerima pronaći način da nastavimo dalje prema Brčkom i da ćemo riješiti probleme prolaska trase kroz distrikt Brčko”, objasnio je Dodik.

On je naveo da je predviđeno da za 36 mjeseci 20 kilometara ceste bude spojeno na most preko Save koji će biti izgrađen, kao i na trasu od mosta do Kuzmina i petlju koja će tu biti izgrađena.

Slobodan Stanarević je rekao je da je dionica autoceste Bijeljina-Rača jedna od važnijih trasa na autocesti od Beograda prema Banjoj Luci, odnosno Sarajevu.

“Rok za izgradnju je tri godine, ali se nadam da će i prije biti završena”, izjavio je Stanarević i dodao da će na trasi biti izgrađeno 12 objekata, među kojima je najveći petlja Bijeljina koja će cijela biti na stupovima.

Ukupna vrijednost izgradnje autoceste od Bijeljine do Rače je 260 milijuna KM (oko 133 mil. eura), a financiraju je s jednakim udjelima Srbija i Republika Srpska.

Komentirajte prvi

New Report

Close