Priređivači igara na sreću bez plaćanja koncesije

Autor: Poslovni dnevnik , 18. svibanj 2020. u 21:59
Crnogorske kladionice, automat klubovi i casina zatvoreni su još 15. ožujka/GettyImages

U Crnoj Gori posluje ukupno 36 kompanija koje priređuje igre na sreću u čak 1013 kladionica i 123 automat kluba.

Vlada Crne Gore prihvatila je zahtjev svih domaćih kompanija koje priređuju igre na sreću i oslobodila ih plaćanja fiksnog dijela koncesijske naknade za razdoblje dok su trajale mjere zabrane rada, kako bi se zaustavilo širenje pandemije koronavirusa, piše Dan.

Zato je od 15. ožujka ove godine prekinut rad u svim objektima u kojima se priređuju igre na sreću – kladionicama, automat klubovima i casinima.

Suočeni s velikim padom prihoda, priređivači igara na sreću nakon toga obratili su se Upravi za igre na sreću sa zahtjevom za mirovanje prava i obveza, te oslobađanjem od fiksinih koncesijskih naknada. Prema crnogorskom Zakonu o igrama na sreću fiksna koncesijska naknada iznosi 500 eura po kladionici i 50 eura po automatu.

U Crnoj Gori posluje ukupno 36 kompanija koje priređuje igre na sreću u čak 1013 kladionica i 123 automat kluba. S obzirom broj kladionica i automat klubova koji imaju aktivne koncesijske ugovore prosječna ukupna fiksna koncesijska obveza svih priređivača kladioničkih igara i igara na sreću u automat klubovima, iznosi oko 630.000 eura mjesečno.

Koncesijska naknada za casina, prema Zakona o igrama na sreću, iznosi 50.000 eura i plaća se jednokratno do kraja prosinca za sljedeću godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close