Prijedor protiv prodaje državnih dionica Ljubije

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Investicijsko-razvojna banka RS ponudit će ove godine na prodaju državni udjel u deset tvrtki.

Grad Prijedor protivi se prodaji Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija i smatra da odluka Investicijsko-razvojne banke (IRB) da ove godine proda 64,9 posto državnih dionica nije dobra niti za grad niti za Republiku Srpsku, piše Capital.ba.

Investicijsko-razvojna banka RS ponudit će ove godine na prodaju državni udjel u deset tvrtki, a na spisku se ponovno našla Ljubija, čija je privatizacija proteklih godina izazvala prvi veliki razdor u tada vladajućoj koaliciji u RS.

“Naše je mišljenje da prodaja dionica nije dobra. Ovo se posebno odnosi na rudnik koji je strateško odredište našeg grada. Nama prodaje, a posebno ne onakva kakva se dogodila s Mittalom 2004. ne odgovaraju. Smatramo da je tada potpisan sramotan ugovor za grad Prijedor i za RS“, rekli su iz Gradske uprave Prijedora.

Na pitanje novinara Capitala planira li grad kupovinu dijela dionica Ljubije, u Upravi grada ističu da Prijedor u svjetlu trenutačne ekonomske situacije na globanom planu, prouzročene pandemijom koronavirusa, ali i zatečenim stanjem u proračunu grada naslijeđenim od prethodne vlasti nije u mogućnosti planirati tako velika kapitalna ulaganja.

Ipak, ističu da će pregovarati s vladom RS oko dionica RŽR Ljubija, možda i kao potencijalni kupci.

Komentirajte prvi

New Report

Close