Požarevac dao besplatno zemljište za izgradnju tvornice kave

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2020. u 21:59
Kompanija Bambi Success u prvoj fazi izgradnje uložit će 2,9 milijuna eura u novu tvornicu/SHUTTERSTOCK

Direktor Bambi Successa očekuje da će sljedeće godine početi i drugu fazu proširenjem na još jednu parcelu i povećanjem proizvodnje.

Grad Požarevac ustupio je bez naknade zemljište u Sjevernom bloku industrijske zone kompaniji Bambi Success koja će izgraditi tvornicu za proizvodnju kave. Tvornica će u početku zapošljavati 22 radnika, a vrijednost investicije je oko 2,9 milijuna eura, javlja Tanjug.

Prilikom potpisivanja ugovora o ustupanju zemljišta kompaniji Bambi Success Saša Pavlović, zamjenik gradonačelnika Grada Požarevca, rekao je da je to znak da politika koju Požarevac vodi na području lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

“Tu prije svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija Bambi Success, kao i na osiguranje poticaja putem besplatnog zemljišta. Posebno mi je drago što će cijelu investiciju voditi naši sugrađani u suradnji s grčkim partnerom”, rekao je Pavlović.

Aleksandar Miljković, direktor Bambi Successa, rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspješnom suradnjom i dodao da su uvjeti koje je Požarevac ponudio bili dobri te da su se zbog toga odlučili za taj grad.

On je dodao kako očekuje da će uskoro krenuti s izgradnjom tvornice, a u prvoj fazi izgradit će 1600 kvadrata pogona s planiranim kapacitetom od 200 tona kave mjesečno.

Direktor Bambi Successa očekuje da će sljedeće godine početi i drugu fazu proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje, a investicija bi tada trebala biti veća od tri milijuna eura. Bambi Succes dao je bankarsko jamstvo da će sve dogovoreno o gradnji tvornice kave biti završeno u kratkom roku.

Komentirajte prvi

New Report

Close