Povući će se ponuđač za aerodrome Tivat i Podgorica

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2020. u 21:59
Suprotno uvjetima Airports de Paris kupio je 49% indijskog GMR-a, a oboje su prošli u drugi krug natječaja za koncesionara CG aerodroma/GettyImages

Vlada je izabrala da u sljedeći krug pregovora idu konzorcij TAB i AdP, indijski GMR, južnokorejski Incheon Airports i Corporation America Airports iz Luksemburga.

Iz utrke za dugoročni zakup crnogorskih aerodroma Podgorica i Tivat morat će se povući ili indijski GMR Airports ili konzorcij kojeg čine TAB i Airports de Paris (AdP), potvrdilo je za podgorički Dan nekoliko izvora.

Naime, AdP je prije nekoliko dana kupio 49 posto indijskog GMR-a za 1,34 milijarde eura. Time su prekršeni uvjeti pretkvalifikacijskog natječaja za zakup, kojima je propisano da niti jedan potencijalni ponuđač ne može podnijeti prijavu za pretkvalifikaciju ako ima više od pet posto dionica drugog potencijalnog ponuđača.

Iako je kupovina dionica GRM-a realizirana nakon završenog pretkvalifikacijskog natječaja, uvjeti se odnose i na daljnji natječajni postupak, navodi list. Na upit Dana Ministarstvu prometa hoće li se Francuzi ili Indijci povući iz daljnjeg postupka dodjele koncesije za aerodrome u Crnoj Gori ili će ih vlada diskvalificirati zbog povrede pretkvalifikacionog natječja na koji se javilo sedam ponuđača nije još odgovoreno.

Vlada je izabrala da u sljedeći krug pregovora idu konzorcij TAB i AdP, indijski GMR, južnokorejski Incheon Airports i Corporation America Airports iz Luksemburga. Oni će dostaviti ponude na natječaju koji još nije raspisan, unatoč najavi da će se to dogoditi početkom veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close