Porezna uprava greškom uvrstila Ambasadu SAD-a na listu najvećih dužnika

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2024. u 12:53
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Porezna uprava (PU) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreznih obveznika sa najvećim iznosom poreznog duga a posljednja, sa presjekom duga, izazvala je pomutnju jer se na njoj našla Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici sa dugom od više od pola milijuna eura.

Iz Porezne uprave su naveli da je Ambasada tehničkom greškom završila na neslavnoj listi najvećih poreznih dužnika te da je uklonjena s popisa.

“Naime, porezni obveznik Ambasada SAD-a našao se na prethodno objavljenoj Crnoj listi 50 najvećih poreznih dužnika, iz razloga što je zbog institucionalnih promjena poreznog organa došlo do promjene ovlaštene osobe tako da do travnja nije vršeno preusmjeravanje uplaćenih sredstava sa deviznog računa za uplate poreznih obaveza nerezidentnih pravnih osoba, uključujući i uplate Ambasade SAD-a”, navodi se u priopćenju PU.

“Napominjemo da je u pitanju porezni obveznik koji redovno podmiruje svoje porezne obaveze. Ambasada SAD-a uklonjena je sa Crne liste i upućujemo ispriku poreznom obvezniku zbog tehničke greške”, zaključuje se u priopćenju.

Ambasada: Sve poreze plaćamo na vrijeme

Ambasada Sjedinjenih Američkih država (SAD) je odvojeno objavila da “konzistentno i na vrijeme” plaća poreze i “nema neizmirenih poreznih obaveza”.

Iz Ministarstva financija su ih, kako ističu, obavijestili da je stavljanje Ambasade SAD na listu poreznih dužnika tehnička greška.

Komentirajte prvi

New Report

Close