Pokraj poznatog ljetovališta gradit će se novi luksuzni apartmani

Autor: Poslovni dnevnik , 23. listopad 2020. u 08:00
Planirana zgrada s pet katova sastojat će se od dvije cjeline koje su povezane konstrukcijom na razini trećeg kata

Drugi ulagači, koji nisu povezani s kompanijom Adriatic Marinas koja razvija Porto Montenegro, već su u blizini podigli stambenu zgradu i hotel.

Crnogorska kompanija Centurion Investment & Development iz Bara podnijela je Tajništvu za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Općine Tivat zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata o procjeni uticaja na okoliš za objekt mješovite namjene, apartmansko-poslovni kompleks, na urbanističkim parcelama UP 2-5, UP 2-6 i UP 2-7, u zahvatu Izmjena i dopuna Državne studije lokacije Arsenal.

Ta kompanija, čiji su osnivači Bahrija Ganić te Adnan i Fadi Krikor, namjerava na tri urbanističke parcele ukupne površine 2584 četvornih metara, koje se nalaze neposredno uz sjeverozapadnu ogradu bivšeg vojnog brodogradilišta Arsenal, gdje je sada podignut nautičko-turistički kompleks Porto Montenegro, izgraditi apartmane i poslovne prostore s ukupnom površinom od 11.698 četvornih metara, od čega je oko 6500 kvadrata iznad zemlje.

Obitelji prodale zemljište

Idejno rješenje za taj novi kompleks pripremila je tvrtka BussinesArt iz Podgorice iza koje stoji arhitekt Mladen Krekić, autor Izmjena i dopuna Državne studije lokacije Arsenal prema kojoj se realizira projekt Porto Montenegro, te nekoliko objekata u blizini, pišu Vijesti.

Projekt kompanije iz Bara gradit će se na prostoru na kojem ima dosta državnog, ali i zemljišta privatnih vlasnika, obitelji iz Tivta, koje su ga, u međuvremenu, većinom prodale kupcima poput Centuriona.

43

stana različitih veličina gradit će se u objektu kompanije Centurion

Riječ je o dijelu zemljišta koje obuhvaća prostor između ograde Arsenala i bivšeg Doma vojske na Seljanovu, odnosno ulice Blaža Jovanovića, gdje je posljednjim izmjenama i dopunama planskog dokumenta povećana katnost planiranih objekata.

Na tom su mjestu drugi ulagači, koji nisu povezani s kompanijom Adriatic Marinas koja razvija Porto Montenegro, već podigli dva nova objekta koncepcijski vrlo slična onome što je izgrađeno u Porto Montenegru.

Riječ je o jednoj manjoj stambenoj zgradi uz Jadransku magistralu koju je financiralo nekoliko privatnih ulagača, te drugom većem objektu, condo hotelu kompanije General Invest iz Podgorice, koji se nalazi nasuprot bivšeg Doma vojske, gdje je sada poslovno sjedište kompanije Adriatic Marinas.

Tridesetak metara od zemljišta gdje General Invest upravo završava gradnju uskoro će početi podizanje kompeksa kompanije Centurion.

Od 45 do 150 kvadrata

Prema idejnom rješenju, objekt s pet katova, dužine 120, a širine 20,5 metara, sastoji se iz dvije cjeline koje su povezane konstrukcijom na razini trećeg kata, iznad planirane pješačko-cestovne prometnice. Na toj konstrukciji bit će izgrađen i otvoreni bazen.

Planirani objekt Centuriona, koji će u prizemlju imati poslovne prostore, na katovima apartmane, a na najvišoj, petoj etaži najluksuznije tzv. penthouse stambene jedinice, bit će prostorno orijentiran prema budućem javnom trgu u Porto Montenegru koji će se graditi na platou pokraj zgrade u kojoj je smještena Zbirka pomorskog nasljeđa.

Ukupno će u novom zdanju biti 43 jednosobna, dvosobna, trosobna i četvorosobna apartmana površine od 45 do preko 150 četvornih metara. U podzemnoj garaži planira se 66 mjesta.

Dokumentaciju o potrebi odlučivanja za Izradu elaborata o procjeni uticaja na okoliš izgradnje novog stambeno-poslovnog objekta kompanije Centurion u Tivtu izradio je podgorički Institut za istraživanja u području zaštite na radu, a građani Tivta imaju mogućnost uvida i davanja prijedloga Tajništvu za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Općine Tivat do 28. listopada ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close