Podvig u doba pandemije: Najuspješnija zimska sezona na Jahorini u povijesti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2021. u 15:23
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Planira se i gradnja šestosjeda na par lokacija, kao i dva ski lifta za stazu Spust, gdje se 1984. održalo olimpijsko natjecanje.

Zimska sezona na Jahorini kod Sarajeva bila je najuspješnija u povijesti na toj planini – skijaša je bilo više od 265 tisuća, a poslovni rezultat Olimpijskog centra Jahorina bolji je za 26 posto odnosu na sezonu  2019/2020, izvijestili su u četvrtak iz tog Centra.

Takvi su rezultati na Jahorini ostvareni u 125 dana zimsko-skijaške sezone, koja je službeno trajala od 29. studenoga do jučer, 5. svibnja, što znači da je, kako kažu iz Olimpijskog centra, uključivala i proljetno skijanje, te ukupno bila uspješna, s čime se mogu pohvaliti tek rijetke ‘razvikane’ ski destinacije u Europi i šire.

“Rezultati završene zimske sezone mogu se označiti i ‘olimpijskim podvigom’. Osim najvećeg broja skijaša do sada, u 125 dana skijanja na našim stazama je napravljeno i više od 2,3 milijuna prolaza, a izdali smo i 16 posto više ili 20 tisuća besplatnih ski karata za djecu”, iznosi direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Naglašava i da je poslovno, prema svim parametrima koje prate, sezona bila najbolja do sada, te da su već počeli pripreme za iduću, ali i ostale dijelove godine s novim projektima i investicijama, među kojima je najveća Gondola Poljice, koja će uz najnoviju tehnologiju moći prevesti oko 3600 skijaša na sat.

Planira se i gradnja šestosjeda na par lokacija, kao i dva ski lifta za stazu Spust, gdje se 1984. održalo olimpijsko natjecanje, te novog sistema osnježivanja, novog parkinga, uređenje postojećih staza, proširenje Olimpijskog bara i drugo, najavljuje Ljevnaić, inače rođeni Riječanin.

Zahvalan je svim gostima Jahorine i vjeruje da će se dobri rezultati uz nove investicije (a u posljednje tri godine su uložili više od 75 milijuna eura) nastaviti i iduće sezone, za koju smatra da je iznimno važna dobra priprema, što se potvrdilo i ove zime.

Komentirajte prvi

New Report

Close