Počela je izgradnja skijaškog centra Igrišta pokraj Vlasenice

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2022. u 22:00
U novom ski-centru očekuje se najviše posjetitelja iz istočne BiH i zapadne Srbije/PD

Izgradnjom Ski-centra Igrišta bit će postignuta nova dimenzija u razvoju skijaškog sporta i omogućeno lokalnom stanovništvu da bolje živi.

Olimpijski centar Jahorina počeo je radove na obnovi i izgradnji skijaškog centra Igrišta pokraj Vlasenice što će stajati 42 milijuna KM (oko 21,5 mil. eura), izjavio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

On je istaknuo da je njegov tim prije više od godinu dana napravio razvojni projekat Ski – centra Igrišta, koji je detaljno razrađen i ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija.

“Krećemo od nule i imamo šansu da napravimo najbolji ski-centar”, istaknuo je Ljevnaić i dodao da je uz sustav za zasnježivanje i dvije skijaške staze u planu i izgradnja žičare, jezera za umjetno zasnježivanje, pokretne trake, tubing staze i zabavnog sadržaja.

Prema njegovim riječima, izgradnjom Ski-centra Igrišta čiji je značaj prepoznala vlada RS i osigurala jamstva, bit će postignuta nova dimenzija u razvoju skijaškog sporta i omogućeno lokalnom stanovništvu da bolje živi.

“Na Igrištima očekujemo posjetitelje iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sustava za zasnježivanje imat ćemo najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti skijaški centar idealan za dnevne i vikend turiste”, naveo je Ljevnaić.

On je istaknuo da će izgradnjom tog ski-centra biti upotpunjena ponuda Jahorine i da će turisti moći uvrstiti posjet Ski-centru Igrišta prilikom dolaska ili odlaska s Jahorine.

“Vidjeli smo na primjeru Jahorine da je turizam pokretač gospodarstva, a siguran sam da će i ovaj kraj imati brojne koristi od pokretanja ovog ski-centra. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao OC Jahorina, u poslovnoj jedinici Igrišta zaposlit ćemo najmanje 100 ljudi”, objasnio je Ljevnaić.

Komentirajte prvi

New Report

Close