Počela izgradnja bolnice u Doboju vrijedne 52 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2020. u 21:59
Projekt realiziraju dvije kineske kompanije/Pixabay

Bolnica će imati i heliodrom, što će je uvrstiti u red najopremljenijih bolničkih objekata. Ukupno su predviđena 464 kreveta.

Počela je izgradnja nove bolnice u dobojskom naselju Usora, nakon što je Bolnici Sveti apostol Luka uručen glavni projekt i dobivena građevinska dozvola, javlja ATV.

Naime, u Doboju su prošle godine Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS i Li Kan, direktor kompanije China Sinopharm International Corporation, potpisali ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju, ukupne vrijednosti oko 103,6 milijuna KM (oko 52 mil. eura).

Radenko Vasić, glavni projekt menadžer, rekao je da uz navedenu kinesku kompaniju projekt realizira i Shanxi Construction Investment Group.

Prema njegovim riječima, izgradnja objekta podijeljena je u tri dijela, glavni objekt bruto građevinske površine 29.200 kvadrata odnosno 25.016 kvadrata korisne površine, tehnički objekt bruto građevinske površine 639 kvadrata odnosno 585,58 kvadrata korisne površine i projekt spoja s magistralnom cestom i gradskim prometnicama.

Bolnica će imati i heliodrom, što će je uvrstiti u red najopremljenijih bolničkih objekata. Ukupno su predviđena 464 kreveta. Radove izvodi i kompanija Građ-promet iz Doboja.

Komentirajte prvi

New Report

Close