PMP Industries ulaže 40 milijuna eura u novi pogon

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

U novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice.

Ovih je dana otpisan sporazum kojim će talijanska kompanija PMP Industries otvoriti pogon u Laktašima. Sporazum su potpisali gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije Luigino Pozzo, a proizvodni pogon bit će izgrađen u poslovnoj zoni Aleksandrovac.

Veće zapošljavanje
Vrijednost ove investicije je 40 milijuna eura, a u novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice, priopćeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao događaju, istakao je će ova vrijedna investicija donijeti veći broj radnih mjesta Laktašima i okolnim mjestima.

– Današnjim sporazumom stavljen pečat na izuzetnu suradnju – rekao je Višković.

Gradonačelnik Laktaša rekao je da će korist od otvaranja pogona kompanije u Laktašima imati građani i okolnih zajednica jer će se zapošljavati i ljudi iz drugih mjesta, te da su plaće u ovoj firmi iznad prosjeka.

Vlasnik kompanije PMP Industries rekao je da je riječ o investiciji koju će ova kompanija realizirati u Aleksandrovcu, a koja će donijeti korist za obje strane.

– Ovo je izuzetno važan događaj za nas. O tome smo danas pričali. Projekat koji će biti realiziran bit će izuzetno tehnološki napredan. Na području Aleksandrovca bit će osnovana tehnološki napredna kompanija koja će sigurno biti od koristi za obje strane – istakao je Pozzo.

Kompanija PMP Industries uspješno posluje u Republici Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan PMP Jelšingrad.

Europski lider
Kako je rečeno tokom posjete, ova tvornica je od privatizacije, 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.

Istaknuto je da se najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi na ulaganje u Republiku Srpsku (40 milijuna eura), dok će 30 milijuna eura biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 milijuna eura u pogon u Kini.

PMP Industries, koja u matičnoj firmi u Coseanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD-u smješteni njihovi centri za podršku.

Komentirajte prvi

New Report

Close