PMP Industries investira 40 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2023. u 10:24
Foto: Shutterstock

Ova tvrtka, koja u svojoj matičnoj tvrtki u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone u Indiji i Maleziji, dok su joj centri za podršku smješteni u Brazilu i SAD-u.

Načelnik općine Laktaš Miroslav Bojić potpisao je u ponedjeljak u Laktašu Ugovor o beznaknadnom prijenosu prava vlasništva s tvrtkom PMP Industries s.p.a., koja se bavi proizvodnjom komponenti za drobilice, a u tijeku je postupak za dobivanje građevinske dozvole.

Vrijednost investicije je 40 milijuna eura. Kako je istaknuto na sastanku, najveći dio ovogodišnjih ulaganja grupacije odnosi se na ulaganje u Republici Srpskoj (40 milijuna eura), dok će 30 milijuna eura biti uloženo u pogone u Italiji, a 10 milijuna eura u pogon u Kini.

Ova tvrtka, koja u svojoj matičnoj tvrtki u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone u Indiji i Maleziji, dok su joj centri za podršku smješteni u Brazilu i SAD-u.

Kao društveno odgovorna tvrtka PMP Industries razvila je program zapošljavanja osoba s invaliditetom, te na taj način potiče uključivanje u društvo.PMP Industries je holding kompanija međunarodne PMP grupacije koja obuhvaća sedam kompanija, četiri poslovne divizije i preko 1200 zaposlenika diljem svijeta.

Glavno sjedište PMP grupe nalazi se u Coseanu, sjeveroistočno od Venecije, gdje je tvrtka prvi put osnovana 1996. godine, a zatim se proširila 2005., 2007. i 2014. godine.

PMP proizvodi mehanička hidraulička i električna rješenja diljem svijeta. Podsjetimo, predstavnici PMP-a su prošle jeseni na sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodijem najavili da žele nove investicije u RS i da traže adekvatnu lokaciju. Krajem ožujka objavili su da im ne odgovara Poslovna zona Ramići u Banjoj Luci.

Komentirajte prvi

New Report

Close