Plantaže ubrale 14,4 mil. kilograma vinskog grožđa

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2020. u 21:59
Ove godine u berbi je sudjelovalo 500 radnika, od čega 300 iz Srbije i Sjeverne Makedonije/Pixabay

Berba vinskog grožđa počela je 7. kolovoza branjem sorte chardonnay za proizvodnju pjenušavih vina, a vranca 26. kolovoza.

Crnogorska kompanija Plantaže za nešto više od dva mjeseca berbe ubrala je 14,4 milijuna kilograma vinskog grožđa, rekao je Pobjedi Dušan Kankaraš, direktor vinogradarsko-voćarske proizvodnje.

“Berba je po mnogo čemu bila drukčija od ostalih zbog pandemije Covida-19, nedostatka radne snage i nepovoljnih meteoroloških uvjeta.

Zbog toga uspjehom smatramo to da smo očuvali zdravstveno stanje vinograda, osigurali kontinuitet proizvodnje i u podrume smjestili 14,4 milijuna kilograma vinskog grožđa”, objasnio je Kankaraš.

Prema njegovim riječima, berba vinskog grožđa počela je 7. kolovoza branjem sorte chardonnay za proizvodnju pjenušavih vina, a vranca 26. kolovoza.

“U odnosu na prethodnu godinu ostvaren je sličan prinos vinskih sorti, dok je prinos stolne sorte bolji”, izjavio je Kankaraš, dodajući da su lani ubrali 14,9 milijuna kilograma vinskog i 861.600 kilograma stolnog grožđa, a ove godine 14,4 milijuna kilograma vinskog i 1,6 milijuna kilograma stolnog grožđa.

Ove godine u berbi, koja nije zakasnila, sudjelovalo je 500 radnika, od čega 300 iz Srbije i Sjeverne Makedonije, a 200 iz Crne Gore.

Komentirajte prvi

New Report

Close