Milijunski projekt za poseban doživljaj: Planira se izgradnja žičare u nacionalnom parku

Autor: Poslovni dnevnik , 17. veljača 2022. u 12:19
Žičara bi povezivala Ostrovicu i Kulen Vakuf te obogatila turističku ponudu/Shutterstock

Izgradnja žičare koja bi povezala srednjovjekovni grad Ostrovicu i Kulen Vakuf je milijunski projekt, koji bi osigurao poseban doživljaj najatraktivnijeg dijela NP Una.

Predstavnici JP Nacionalni park Una predstavili su početkom tjedna idejni projekt za izgradnju žičare koja bi povezivala srednjovjekovni stari grad Ostrovicu i Kulen Vakuf, te obogatila turističku ponudu najmlađeg nacionalnog parka u Bosni i Hercegovini.

Amarildo Mulić, direktor NP Una, ocijenio je nužnim imati dobro pripremljene i razrađene idejne projekte, kako bi mogli samostalno i s partnerima aplicirati prema europskim i drugim fondovima.

“Ova ideja je nastala prije sedam godina, s ciljem obogaćivanja i razvoja turističko – ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti u najatraktivnijem dijelu Nacionalnog parka Una. Naravno, nadamo se pomoći vlade Federacije BiH, našeg osnivača, kako i Kantonalne vlade, odnosno Grada Bihaća”, istaknuo je Mulić.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, najavio je najveću financijsku, ali i svaku drugu podršku izuzetno ambicioznom i atraktivnom projektu.

“Da bismo uopće i razmišljali o tome da kroz nekoliko godina realiziramo ovakav projekt moramo odmah početi pričati o njemu, odnosno uložiti najveće napore u njegovu pripremu i prezentaciju.

Grad Bihać će financijski podržati izgradnju žičare jer bi upravo građani tog grada imali od nje i najviše koristi”, dodao je gradonačelnik Fazlić.

On smatra da je riječ o značajnom projektu koji bi privukao velik broj turista, te se nada da će jednako zainteresirane biti i sve druge razine vlasti u BiH.

Izgradnja žičare koja bi povezala srednjovjekovni grad Ostrovicu i Kulen Vakuf je milijunski projekt, koji bi osigurao poseban doživljaj najatraktivnijeg dijela NP Una.

Njegovu realizaciju posebno žele stanovnici Orašca, Kulen Vakufa i drugih naselja jer bi to značio unaprijeđenje turističke ponude u tim uglavnom povratničkim mjestima.

Komentirajte prvi

New Report

Close