Pipistrel prodaje letjelice američkoj vojsci

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2020. u 21:59
Slovenski proizvođač zrakoplova Pipistrel opskrbljuje vojsku SAD-a letjelicama za nadzor iz zraka

U proteklih šest mjeseci Pipistrelova prodaja u Aziji je zastala, ali sada se ponovno uspostavlja.

Pipistrel, slovenski proizvođač ultralakih letjelica, već sedam godina opskrbljuje specijalnu jedinicu američke vojske zrakoplovima za nadzor iz zraka.

Rad za američku vojsku jedno je od najvećih referenci na potencijalne kupce, što pokreće potražnju i drugdje u svijetu, rekao je Ivo Boscarol, direktor i suvlasnik kompanije za agenciju STA. On smatra da će i ubuduće surađivati ​​s Amerikancima.

Do sada su američko tržište opskrbljivali preko različitih agencija, ali za istog kupca, američku vojsku, kojoj su isporučili nekoliko desetaka takvih zrakoplova.

“Predviđamo da će ovaj dio našeg programa u budućnosti biti još zanimljiviji, jer je ova referenca, koja je sada objavljena nakon dugodogodišnje šutnje, već pokrenula potražnju drugdje u svijetu.

Posljednjih dana primili smo konkretne upite iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije o sličnim zrakoplovima. Rad za američku vojsku najviši je standard, a ako vas prihvate, znači da je proizvod dobar i priznat bilo gdje u svijetu, bilo da je riječ o prijatelju ili neprijatelju SAD-a“, kaže Boscarol.

U proteklih šest mjeseci Pipistrelova prodaja u Aziji je zastala, ali sada se ponovno uspostavlja. Trenutno imaju najviše problema s prodajom u Južnoj Americi.

Komentirajte prvi

New Report

Close