Otkrio koje je najbolje mjesto za život: Grčki poduzetnik najavio povlačenje jer se osjeća da više nije dobrodošao

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2021. u 13:35
Universal Capital banku u Crnoj Gori Stathis prodaje talijanskim ulagačima/Shutterstock

Stathis se želi uključiti u veliki građevinski projekt Beograd na vodi te je najavio i otvaranje ekskluzivnog restorana u glavnom gradu Srbije.

Petros Stathis, grčki poduzetnik koji je donedavno živio u Crnoj Gori i razvijao poslove u području turizma, medija i nekretnina, najavio je povlačenje iz te zemlje jer, kako je rekao, osjeća da više nije dobrodošao.

Njegova kompanija Adriatic Properties zakupac je najekskluzivnijih hotela Sveti Stefan – Miločer, a dopušteno mu je i da u dijelu Miločerskog parka, u blizini Svetog Stefana, na mjestu starog hotela Kraljičina plaža izgradi novi hotel.

Stathis je, uz ostalo, vlasnik banke, listova Dnevne novine i Pobjeda, te portala CdM i Analitika. On je sada potvrdio da Sveti Stefan i Vila Miločer ove godine neće raditi, te da prodaje Universal Capital banku talijanskim ulagačima i pokreće novi posao u Srbiji.

Upoznao sve premijere

“Razvoj Beograda je doista vrlo impresivan. I ovaj novi projekt Beograd na vodi koji sam vidio, i u kojem želim sudjelovati, ide u dobrom pravcu”, rekao je Stathis za crnogorsku Televiziju A1.

On je najavio i otvaranje ekskluzivnog restorana u Beogradu. Prema njegovim riječima, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, nije njegov poslovni partner, već prijatelj. “Nakon četrnaest godina ulaganja upoznao sam sve premijere u Crnoj Gori.

Kao i sve ministre koji su bili uključeni u naš projekt, sve ministre turizma. I naravno, nakon tolikih godina, imajući i suprugu koja je Crnogorka, postali smo prijatelji. Ali ja sam poduzetnik, nisam političar. Nisam uključen u Đukanovićevu stranku, u njegove odluke, niti u ono što radi”, objasnio je Stathis.

Kada je riječ o Svetom Stefanu, Stathis objašnjava da njegova kompanija ima ugovor s vladom Crne Gore. “Imamo obvezu da ga razvijamo. Vrlo konkretan ugovor s konkretnim obvezama s naše strane. Mi smo uradili što smo mogli, iako smo cijelo vrijeme imali neugodnih iznenađenja”, dodao je grčki poduzetnik.

Sveti Stefan ove godine neće otvoriti vrata gostima jer se, prema Stathisovim riječima, u ovakvoj situaciji, ako se ništa ne promijeni, ne može raditi.

“Naš globalni operater je vjerovatno najluksuzniji operater na svijetu. To je bio veliki uspjeh za Crnu Goru kada je privukla Aman. Jer tim potezom se Crna Gora pozicionirala na mapi luksuznih svjetskih destinacija”, objasnio je Stathis.

Otvorio restoran u Dubaiju

Kako je istaknuo, neće biti niti ulaganja u novi hotel Kraljičina plaža jer je vlada Crne Gore odlučila, nakon 10 godina neometanog rada, promijeniti pristup, te cijelo područje učiniti polujavnim i “uništiti svaku vrstu ekskluzivnosti”.

“To je vrlo ozbiljno kršenje ugovora koji je potpisan između Amana i crnogorske vlade. Ne postoji način da Aman kao operater nastavi, to ne može biti polujavno jer to smeta našim gostima. Ti ljudi žele ekskluzivnost”, izjavio je Stathis.

On se s obitelji preselio u Dubai gdje je vlasnik luksuznog restorana. “To je najbolje mjesto gdje čovjek može biti u ovo vrijeme.

Naš restoran Nammos u Dubaiju, u prvih četiri i pol mjeseca 2021., godine sa svim protupandemijskim mjerama, ramazanom i bez žive muzike, zabilježio je više od 20 milijuna eura prometa”, rekao je Stathis.

Komentirajte prvi

New Report

Close