Petrol ove godine neće ostvariti poslovne planove

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2020. u 21:59
Grupa Petrol je u prva tri mjeseca ove godine prodala 742.900 tona naftnih derivata/Robert AniĆ/PIXSELL

Prodaja ukapljenog naftnog plina pala je za pet posto, na 42.100 tona.

Grupa Petrol je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od  916 milijuna eura, što je 15 posto manje nego u prva tri mjeseca lani, no neto dobit je povećana za 20 posto, na 21,8 milijuna eura, objavila je slovenska energetska kompanija.

Pad prihoda od prodaje u Petrolu tumače padom cijena nafte i smanjenjem prodaje naftnih derivata u krizi nastalom pandemijom Covida-19. Krajem ožujka došlo je do znatnog pada prodaje, dok je u travnju zabilježen pad maloprodaje od 46 posto.

Grupa Petrol je u prva tri mjeseca ove godine prodala 742.900 tona naftnih derivata, što je 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Prodaja ukapljenog naftnog plina pala je za pet posto, na 42.100 tona.

Iz Petrola u objavi o sjednici Nadzornog odbora navode kako zbog pandemije koronavirusa i nastale ekonomske krize ove godine neće moći ostvariti poslovni plan.

Zbog nesigurnosti daljnjeg razvoja, kompanija je pripremila razne poslovne scenarije ovisno o daljnjem ublažavanju mjera i ograničenja zbog pandemije. Petrol će se ove godine usredotočiti na optimizaciju troškova i pojednostavljenje operacija, a procjene su da će prodaja naftnih derivata biti na razini 83 do 86 posto lanjske

Komentirajte prvi

New Report

Close