Perutnina Ptuj prošle godine ostvarila dobit od 31 milijun eura, prihodi porasli za 3 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2021. u 22:00
Lani je Perutninin najpoznatiji brand Poli zabilježio povećanje tržišnog udjela/V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Unatoč izvanrednoj situaciji zbog pandemije koronavirusa osigurali su posao za 190 novih radnika.

Za Perutninu Ptuj 2020. godina bila je puna izazova koji su uglavnom uspješno pretvoreni u prilike, napisao je Enver Šišić, glavni direktor peradarske kompanije iz Ptuja, u godišnjem izvješću o prošlogodišnjem poslovanju.

Na razini grupe godinu su završili s prihodima od 294 milijuna eura, što je rast od 3% u odnosu na prethodnu godinu.

Lani je Perutnina Ptuj, u vlasništvu ukrajinske kompanije MHP, s gotovo 3900 zaposlenih, povećala svoju dobit prije amortizacije i kamata (EBITDA) za više od 47 milijuna eura, odnosno 7% posto, a neto dobit iznosila je više od 31 milijuna eura.

Unatoč izvanrednoj situaciji zbog pandemije koronavirusa osigurali su posao za 190 novih radnika. Na razini slovenske tvrtke, koja zapošljava 1900 osoba, lani su ostvareni slični prihodi od prodaje kao i godinu ranije, u iznosu od 177 milijuna eura. Najviše su povećali prodaju proizvoda od peradi, za više od 1500 tona. Neto dobit iznosila je 18,5 milijuna eura.

Prošle je godine Perutninin najpoznatiji brand Poli zabilježio povećanje tržišnog udjela, kada je riječ o količini i vrijednosti, kao i robna marka Perutnina Ptuj u kategoriji svježeg mesa.

Nastavili su provedbu investicijskog ciklusa i za ulaganja su izdvojili 88% više nego godinu ranije, čak 21,6 milijuna eura.

U Sloveniji je Mesna industrija Ptuj uspješno modernizirala tehnologiju u klaonici i time osigurala povećanje kapaciteta i poboljšanje uvjeta rada. Također su započeli projekt izgradnje novog pročistača otpadnih voda.

Proizvodni kapaciteti također su povećani u Hrvatskoj, a dva velika investicijska projekta dovršena su u Bosni i Hercegovini, također je riječ o povećanju proizvodnih kapaciteta i novom postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda. Najveće ulaganje je u Srbiji, gdje su započeli izgradnju prvog kompleksa farmi.

Komentirajte prvi

New Report

Close