Padaju cijene polovnih vozila na BiH tržištu

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2020. u 21:59
Prošlog mjeseca u BiH je uvezeno samo 3520 automobila, dok ih je u ožujku prošle godine iz inozemstva stiglo 8684

U auto-salonima nedavno su rekli da je prodaja stala, te da oni trenutno ne rade i da su radnici kod kuće.

Koronavirus je znatno utjecao na tržište automobila čiji je uvoz u BiH naglo pao, a zabilježeno je i sniženje cijena polovnih vozila, pišu Nezavisne novine. Prošlog mjeseca u BiH je uvezeno samo 3520 automobila, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, dok ih je u ožujku prošle godine iz inozemstva stiglo 8684. Od toga, u ožujku 2020. uvezeno je 2776 polovnih, te 744 nova vozila. Prije godinu dana došlo je 7652 polovnih i 1032 nova automobila.

Trgovci vozilima najavljuju da će polovni automobili u BiH sigurno pojeftiniti.

“Skladišta su pretrpana i gledat ćemo da snizimo cijene. Sigurno je da će oni koji su htjeli kupiti automobil imati povoljnije uvjete”, kaže Haris Muratović, predsjednik Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima pri Privrednoj komori FBiH.

No sudeći prema njegovim riječima, potražnja za vozilima na BiH tržištu jako je slaba, navodi banjalučki list.

U auto-salonima nedavno su rekli da je prodaja stala, te da oni trenutno ne rade i da su radnici kod kuće. Dodali su da građanima ne pada na pamet u ovoj situaciji razmišljati o automobilima, a da će gubici ovisiti o razvoju pandemije. Pitaju i kako mogu biti otvorene trgovine bijelom tehnikom i namještajem, dok autoindustrija ne radi.

Komentirajte prvi

New Report

Close