Oracle želi otvoriti regionalni data centar u Kragujevcu

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2021. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Cloud rješenja kompanije Oracle mogu pomoći tvrtkama u zdravstvu, maloprodaji, bankarstvu i drugim industrijama.

U paviljonu Srbije na ovogodišnjoj Svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju potpisan je Memorandum o razumijevanju između Ureda za informacijske tehnologije i eUpravu vlade Srbije i kompanije Oracle.

Svrha tog memoranduma je da se procijeni mogućnost uspostavljanja regionalnog data centra kompanije Oracle u sklopu komercijanog segmenta Državnog data centra u Kragujevcu, koji bi podržao rastuću potražnju za cloud uslugama u regiji, priopćio je Ured za IT i eUpravu vlade Srbije, prenosi eKapija.

“Uspostavljanje takvog Oracle regionalnog podatkovnog centra omogućit će stvaranje digitalnog huba s potencijalom davanjem Oracle cloud usluga korisnicima u Srbiji, u ovom dijelu Europe, ali i šire.

Napredna rješenja kompanije Oracle, uključujući cloud infrastrukturu, mogu pomoći tvrtkama u zdravstvu, maloprodaji, bankarstvu i drugim industrijama da koriste podatke za inovacije, povezuju timove i održavaju obujam posla sigurnim pri njegovom povećanju”, navedeno je u priopćenju.

“Oracle prepoznaje važnost Srbije kao huba za digitalnu transformaciju i vrijednost clouda u regiji u podizanju korisničkog iskustva građana i tvrtki na novu razinu”, rekao je Leopoldo Boado Lama, viši potpredsjednik prodaje aplikacija za Bliski istok, Afriku i zemlje središnje i istočne Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close