OC Jahorina ponovno prvi otvara sezonu skijanja u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 10. studeni 2021. u 22:00
Skijaške staze bit će dostupne od 3. prosinca/PD

Goste će ove godine na otvaranju zabavljati poznati regionalni glazbenici – Haris Džinović, Saša Matić, Tony Cetinski i Milica Todorović.

Olimpijski centar (OC) Jahorina, u BiH, ponovno prvi otvara skijašku sezonu u regiji, a goste će ove godine na otvaranju zabavljati poznati regionalni glazbenici – Haris Džinović, Saša Matić, Tony Cetinski i Milica Todorović, što će trajati od 3. do 5. prosinca, javlja agencija Fena.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, kaže da je na zadovoljstvo posjetitelja turistička ponuda za otvaranje nove skijaške sezone proširena trodnevnim gastro festivalom – Ćevap festom, koji će okupiti najbolje ćevabdžije iz Sarajeva, Banje Luke i Travnika.

“Ako je suditi prema zanimanju gostiju, procjenjujemo da ćemo i ove godine biti regionalni turistički hit i da će smještajni kapaciteti biti popunjeni do posljednjeg mjesta, kao i protekle sezone”, kaže Ljevnaić.

Svi koji se odluče za odlazak na Jahorini tijekom otvaranja sezone bit će u prilici iskoristiti i specijalnu pogodnost jer će trodnevni ski pass u tom razdoblju stajati samo 65 KM (oko 33 eura).

U novu skijašku sezonu Olimpijski centar Jahorina ulazi s pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9500 skijaša na sat. No poplave koje su nedavno pogodila Jahorinu i Sarajevsko-romanijsku regiju u RS prouzročile su milijunske štete Olimpijskom centru Jahorina.

“Uništena je većina staza, dijelovi drugih te prostori za parkiranje, a neke je potpuno odnijela voda. Uništeni su dijelovi ceste, neki još uvijek nisu prohodni. Uništene su garaže, potopljene žičare”, dodao je Ljevnaić za RTRS.
Prema njegovim riječima, jezero je uništeno i napunjeno muljem, zbog čega će biti otežan rad sustava za umjetno zasnježivanje.

Ljevnaić je izrazio nadu da posljedice elementarne nepogode koja je pogodila Jahorinu neće utjecati na početak sezone. “Imamo 20 dana za sanaciju štete i nadamo se da ćemo uspjeti i spremno dočekati prosinac”, izjavio je direktor OC Jahorina.

Komentirajte prvi

New Report

Close