Obnova beogradskog Sava centra počinje ovog mjeseca

Autor: Poslovni dnevnik , 08. rujan 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Na međunarodnom natječaju već je izabran projektant, a u tijeku su i natječaji za izvođače radova.

Obnova Sava centra u Beogradu treba početi nakon 15. rujna, doznaje portal eKapija. Sredina rujna je rok kada svim zakupcima prostora istječu ugovori, poslije čega mogu početi i prvi radovi.

Na međunarodnom natječaju već je izabran projektant, a u tijeku su i natječaji za izvođače radova.

“Od 14 kompanija na natječaju za projektanta smo izabrali Centroprojekt iz Beograda. Konzultant je Gaining Edge, koji je specijaliziran za kongresni biznis.

Drugi natječaji još traju, te ćemo uskoro doznati tko će se baviti pročeljem i svim drugim potrebnim radovima”, kažu iz Delta Holdinga, čiji je vlasnik Miroslav Mišković.

Sava centar će, kako je ranije najavljeno, biti zatvoren tijekom renoviranja, a završetak radova očekuje se krajem 2023. godine. U obnovu, koja će trajati dvije godine, bit će uloženo 80 milijuna eura.

Plan je da u Sava centru ostane sadašnjih 16.000 četvornih metara poslovnog prostora, a sve dvorane bit će obnovljene i prilagođene suvremenom kongresnom turizmu.

Kongresni centar bit će opremljen najsuvremenijim tehnologijama. Delta Holding je kupio najveći kongresni centar u Srbiji od Grada Beograda za 17,5 milijuna eura.

Uvjet je bio ulaganje Sava centar od najmanje 50 milijuna eura tijekom pet godina, i da objekt ne promijeni svrhu.

Komentirajte prvi

New Report

Close