Novo pravilo na slovenskim autocestama, kazne i do 1.000 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2021. u 15:09
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Vozači autobusa i teških teretnih vozila moraju na unutarnjoj strani vjetrobranskog stakla vidljivo označiti vrijeme i datum početka parkiranja.

Na odmorištima uz slovenske autoceste vrijeme parkiranja za kamione i autobuse ograničava se na najviše 25 sati, kako bi se spriječilo dugotrajno parkiranje tih vozila na odmorištima čiji je broj ograničen.

Kako je u ponedjeljak objavila tvrtka DARS, koja upravlja mrežom autocesta, odmorišta na autocestama i brzim cestama se, u skladu s novim zakonom o pravilima u cestovnom prometu, već opremaju tablama o zabrani parkiranja dužim od 25 sati, a vozačima se o tome dijeli i informativni leci.

Vozači autobusa i teških teretnih vozila moraju na unutarnjoj strani vjetrobranskog stakla vidljivo označiti vrijeme i datum početka parkiranja. Za prekoračenje 25-osatnog parkiranja predviđene su kazne u iznosu od 300 eura za vozača i odgovornu osobu te 1.000 eura za pravnu osobu, objavio je DARS.

Za prekoračenje 25-satnog parkiranja predviđene su kazne u iznosu od 300 eura za vozača i odgovornu osobu te 1.000 eura za pravnu osobu.

Komentirajte prvi

New Report

Close