Novi vlasnik uskoro pokreće proizvodnju u Žitoprometu iz Bijeljine

Autor: Poslovni dnevnik , 03. ožujak 2021. u 22:00
Mlinsko-prerađivačku tvrtku u stečaju kupila je kompanija Pavgord iz Foče/PD

Kompanija koja je ranije kupila i pokretnu imovinu Žitoprometa uplatila je i 600.000 KM (oko 306.000 eura) za doprinose radnicima.

Radnici Novog Žitoprometa u Bijeljini (BiH) počeli su s pripremom pogona kako bi taj bivši mlinsko-prerađivački div iz Semberije ponovno počeo s radom.

U tu tvrtku, koja je ranije nosila naziv Žitopromet, a čiji je 100-postotni vlasnik kompanija Pavgord iz Foče, prvog radnog dana ušlo je 20 bivših radnika.

Dušan Tomić, šef proizvodnje u Novom Žitoprometu, istaknuo je za Glas Srpske da su, osim pregleda strojeva i instalacija, kao i čišćenja, započeli i građevinski radovi.

“Budući da se gotovo tri godine ništa nije radilo prvo smo angažirali električare i bravare koji su i prije ovdje radili da provjere sve strojeve.

Kasnije ćemo pozvati i ostale radnike koji su ovdje bili zaposleni prije stečaja”, objasnio je Tomić, dodajući da će uskoro početi s otkupom žitarica i mlinskom proizvodnjom.
“S otkupom žitarica počet ćemo ove godine, tako da pozivamo sve proizvođače da budu spremni”, rekao je Tomić.

Kompanija Pavgord, u vlasništvu Gordana Pavlovića, 18. siječnja kupila je nekretnine Žitoprometa za 3,1 milijun KM (oko 1,58 mil. eura). Kompanija koja je ranije kupila i pokretnu imovinu Žitoprometa uplatila je i 600.000 KM (oko 306.000 eura) za doprinose radnicima.

Problemi u Žitoprometu počeli su 2018. godine. Zbog neisplaćenih plaća i doprinosa radnici su stupili u štrajk. Do otvaranja stečaja u prosincu 2019. godine u Žitoprometu je bilo zaposleno 113 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close