Novi direktor Autocesta FBiH: Gradit ćemo brže

Autor: Poslovni dnevnik , 22. svibanj 2023. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Trenutno je aktivno devet gradilišta na kojima se gradi 60 kilometara na koridoru 5c.

Svaki novi kilometar autoceste je bitan, nema mjesta čekanju, vjerujem da će se uz veći angažman puno brže raditi, rekao je za Oslobođenje Denis Lasić, v. d. direktora JP Autoceste Federacije BiH, koji je na tu dužnost imenovan prije nekoliko dana.

“Ovo za mene nije ništa novo. Tu sam, što se kaže, s obje noge. Poznajem trenutnu situaciju, znam da ima prostora za puno jači angažman, za ubrzanje.

S operativnim timom koji ću ja formirati, napast ćemo sve ključne točke, kao što je na sjeveru, gdje je spoj preko RS-a za Odžak, na jugu Hercegovine, završetak nekih dionica koje su bile dugo na čekanju”, rekao je Lasić.

Pojasnio je da je važno što prije završiti radove prema sjeveru koridora, jer je tamo velika frekvencija vozila, svakodnevne gužve i brojne nesreće. Završetkom izgradnje autoceste od Zenice preko Žepča do Doboja, istaknuo je Lasić, rasteretila bi se sadašnja magistralna cesta M-17.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH dala je suglasnost Nadzornom odboru Autocesta FBiH za razrješenje generalnog direktora ovog poduzeća Elmedina Volodere (SDA), a prethodnu suglasnost Narodne skupštine za imenovanje dosadašnjeg ministra prometa i komunikacija FBiH Denisa Lasića (HDZBiH) za v. d. generalnog direktora JP Autoceste FBiH.

Trenutno je aktivno devet gradilišta na kojima se gradi 60 kilometara na koridoru 5c. Predviđa se da će sjeverni dio koridora biti završen do sredine 2026. godine, da će se moći saobraćati autocestom A1 od Sarajeva do Save, te da će biti završena kompletna izgradnja koridora kroz Bosnu i Hercegovinu. do kraja 2028.

Komentirajte prvi

New Report

Close