Njemački proizvođač obuće Haix otvara novi pogon: Pozivaju građane da se prijave za posao

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2022. u 05:44
Haix posluje u Hrvatskoj, u Maloj Subotici, gdje je zaposleno oko 1300 radnika/V. ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Haix u regiji, od 2009. godine, posluje jedino u Hrvatskoj, u Maloj Subotici, gdje je zaposleno oko 1300 radnika.

Sudeći po plakatima koji su postavljeni na nekoliko lokacija u Vranju, a na kojima njemačka kompanija Haix poziva zainteresirane građane da se prijave za posao u proizvodnji obuće, izgledno je da je riječ o investitoru koji dolazi u taj srpski grad.

Da nakon zatvaranja talijanske tvornice obuće Geox i otpuštanja radnika već u veljači u Vranje stiže njemački investitor koji će za godinu dana zaposliti oko 1000 radnika, najavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, krajem prošle godine.

Još se ne zna točno kada će početi proizvodnja, a zasad njemačka kompanija poziva radnike da se pridruže njihovom proizvodnom timu, pišu Južne vesti. Međutim, još nisu navedeni poslovi za koje bi se građani Vranja mogli prijaviti, a prema saznanjima lokalnih medija, zasad su otvorene sve pozicije na poslovima krojenja, priprema i šivanja obuće.

Prema podacima na web stranici Haixa, riječ je o kompaniji osnovanoj 1948. godine koja trenutačno ima više od 1700 radnika. U regiji, od 2009. godine, posluje jedino u Hrvatskoj, u Maloj Subotici, gdje je zaposleno oko 1300 radnika.

Na američkom tržištu zastupljeni su od 2003. godine, a HTZ opremu – obuću za vojsku, policiju, vatrogasce i ostale specijalizirane vrste obuće proizvode za Veliku Britaniju, Saudijsku Arabiju, Finsku, Dansku, Nizozemsku, Kuvajt, Švedsku, SAD i Njemačku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači, kvaliteta Haixa se srozava. Geox je zatvorio tvornicuvzbog previše škarta i reklamacije… haix je sad na tom putu.

 

Bravo

New Report

Close