Njemački investitor u zoni Nova Topola otvara pogon

Autor: Poslovni dnevnik , 26. prosinac 2022. u 22:00
Ulagač iz Njemačke proizvodi vlakiće za makete, a zaposlit će 40 radnika/S. Midžor/PIXSELL

Investitor će se baviti proizvodnjom električnih lokomotiva, vagona i vozova za kolekcionare, kao i dodatne opreme – staza, mostova i tunela i druge dekoracije.

Investitor iz Njemačke, tvrtka koja proizvodi vlakiće za makete, će u industrijskoj zoni u Novoj Topoli kod Gradiške početkom naredne godine otvoriti pogon u kojoj će za početak zaposliti 40 radnika, izjavila je Srni generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić, piše internetski portal capital.ba.

“Ponosna sam što sam osobnim zalaganjem i trudom dovela investitora iz Njemačke koji će u industrijskoj zoni u Novoj Topoli uskoro zaposliti 40 radnika, a potom, kako su mi rekli namjeravaju svakog tjedna zapošljavati po još pet radnika do kraja 2023. godine. Što znači oko 250 radnika”, rekla je Sajićeva.

Istaknula je kako je registracija firme završena, da je zakupljen poslovni prostor, te da u siječnju pristižu mašine iz Njemačke. Sajićeva je navela da će se investitor ovdje baviti proizvodnjom električnih lokomotiva, vagona i vozova za kolekcionare, kao i dodatne opreme – staza, mostova i tunela i druge dekoracije.

“Riječ je o proizvodima za kolekcionare, električnim vlakovima na daljinsko upravljanje i pratećoj opremi koje kupuju kolekcionari i koji stoje više od tisuću eura”, rekla je Sajićeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close