Njemački investitor će u novom pogonu proizvoditi oko 900.000 autodijelova godišnje

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2023. u 10:51
Foto: Pixabay

Navedeno je to u zahtjevu za prethodnu procjenu utjecaja na životnu sredinu za projekta proizvodnje pribora za motorna vozila koji je poduzeće podnijelo Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS a izradio Preventa iz Ugljevika.

Tvrtka Pass Automotive iz Zvornika planira u svom pogonu u Karakaju proizvoditi 900.000 autodijelova godišnje. Navedeno je to u zahtjevu za prethodnu procjenu utjecaja na životnu sredinu za projekta proizvodnje pribora za motorna vozila koji je poduzeće podnijelo Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS a izradio Preventa iz Ugljevika.

U novom poslovno-proizvodnom objektu predviđena je proizvodnja gumenih ugaonih crijeva za automobile promjera od 4mm od 50mm, piše Ekapija.

Nosioc izrade je Preventa iz Ugljevika, a ukupna površina posjeda iznosi 0,99 ha. Predmetna parcela nalazi se u naselju Karakaj, na oko 100 m udaljenosti od magistralnog puta Zvornik-Bijeljina. Lokacija postrojenja formirana je na potezu ADA, na katastarskoj parceli br. 7305 K.O. Zvarnik. Objekti su izgrađeni kao stalni objekti, sistemom čvrste gradnje.

Na predmetnoj lokaciji izgrađena je portirnica, proizvodna postrojenja i kancelarijski prostor, postrojenje za tretiranje otpadnih voda i jedan elektro-energetski objekt.

Karakteristike proizvodnih objekata:

– Površina objekata: jedan 1.125 m2 i drugi 4.459 m2,
– Vertikalni gabariti objekata: P (prizemlje),
– Karakter objekata: stalni,
– Sadržaj objekata: poslovanje i proizvodnja,

Dva objekta su klasifiiciranaa kao ostali objekti s površinama 36 m2 i 49 m2, elektro-energetski objekt površine 14 m2 i zemljištem uz privredni objekt površine 4.220 m2, što ukupno čini 9.903 m2.

Sama lokacija ima vrlo povoljne uvjete za predmetnu proizvodnu djelatnost, s obzirom na to da su na istoj već izgrađeni infrastrukturni objekti neophodni za nesmetan rad postrojenja, a parcela ima dovoljnu površinu za redovnu upotrebu i korištenje postojećih objekata i pratećih sadržaja.

Lokacija ima dobru prometnu povezanost s okruženjem u kome se nalazi, ističe se u podnijetom zahtjevu.

Zainteresirana javnost može izvršiti uvid u sadržinu zahtjeva na internet stranici Ministarstva i dostavi svoje mišljenje u roku od 15 dana.

Podsjetimo, PASS proizvodi savitljive cijevi za protok tekućine raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila. Renomirani proizvođač dijelova za “Volvo”, “BMW”, “Mercedes” – njemačka tvornica PASS preuzela je pogon od slovenskog SEP-a u Ljeskovcu kod Bijeljine 2017. godine.

Otada do danas Pass bilježi stalno unapređenje poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close