Njemački GS Holding gradit će tvornicu u Prozor-Rami

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2022. u 21:59
Foto: IVICA GALOVIĆ/PIXSELL

Jozo Ivančević je istaknuo da tim pogonom pokušavaju zadržati ljudu da ne odlaze u inozemstvo.

U Općini Prozor-Rama potpisan je ugovor o izgradnji tvornice metalskih proizvoda između Općine i njemačke kompanije GS Holding iz Regensburga.

Ugovor je uime Općine Prozor-Rama potpisao načelnik Jozo Ivančević, a uime GS Holdinga direktorica Snježana Köpruner, prenose BiH mediji.

Potpisivanjem su utvrđena međusobna prava i obveze koje će dovesti do izgradnj suvremenog postrojenja GS-Rama u poslovnoj zoni Izlaz. Općina se dodijeliti potporu za osnivanje i rad metalske industrije prema projektu investitora GS-Rama, dok se ulagač obvezuje da će izgraditi i opremiti novu halu, te organizirati proizvodnju, uz zapošljavanje potrebnog broja radnika. Njemački ulagač se također obvezao da će u sljedećih pet godina svu dobit iz poslovanja reinvestirati u projekte na području Općine Prozor-Rama.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 milijuna KM (oko 5,1 mil. eura), pri čemu će Općina dati novčanu potporu od dva milijuna KM.

“Cilj nam je, uz tvornicu, razvijati i obrazovanje u Rami, podići razinu Srednje škole. Za onaj kadar koji nam je potreban u toj tvornici”, rekla je Snježana Köpruner.

Jozo Ivančević je istaknuo da tim pogonom pokušavaju zadržati ljudu da ne odlaze u inozemstvo.

“Istina je da je teško vrijeme za takve poduhvate, znajući i da je bila pandemija koronavirusa, a sada imamo i rat u Ukrajini. Sve to otežava prilike, ali pozdravljam gospođu Köpruner, koja je našla hrabrosti i ne odustaje”, rekao je Ivančević.

Ugovor o potpori za zapošljavanje prema projektu tvornice za obradu metala GS-Rama prethodno je usvojen na Općinskom vijeću. Do kraja 2022. godine očekuje se zapošljavanje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1500 KM (oko 767 eura).

Komentirajte prvi

New Report

Close