Njemačka kompanija dogovara proizvodnju elektromotora, zaposlit će veliki broj ljudi i izgraditi novu školu

Autor: Poslovni dnevnik , 11. siječanj 2022. u 14:00
Investicija je vrijedna više milijuna eura i zaposlit će se veliki broj osoba sa srednjom i visokom stručnom spremom/Pixabay

Njemački partner obvezat će se da će u roku od godinu dana izgraditi novu školu na zemljištu koje će mu dodijeliti Općina u dogovoru s Mjesnom zajednicom.

Dragan Jovanović, član Općinskog vijeća Topole, grada u Srbiji, najavio je dolazak njemačke kompanije Groschopp koja će u Žabarima pokraj Topole proizvoditi elektromotore, kao i robote za industriju.

Jovanović je na svom Facebook profilu napisao kako je dogovoreno da njemačka kompanija otvori tvrtku kćer, što je ocijenio važnim i zbog prihoda Općine od poreza na dobit.

“Investicija je vrijedna više milijuna eura i zaposlit će veliki broj osoba, srednje i visoke stručne spreme, muškaraca i žena”, naveo je Jovanović.

Dodao je da je u kompaniji u tijeku izrada projekta, te će se kada bude završen znati točan broj radnika, što očekuje do kraja siječnja.

Jovanović je istaknuo da će njemački partner uzeti u zakup postojeći prostor u selu Žabare koji je sada devastiran i ne koristi se.

“Općina će se obvezati da će tijekom 2022. godine njemačkom partneru prodati objekt po tržišnoj cjeni”, objasnio je Jovanović.

Prema njegovim riječima, u dijelu objekta sada se nalazi škola i dječji vrtić, a njemački partner obvezat će se da će u roku od godinu dana izgraditi novu školu na zemljištu koje će mu dodijeliti Općina u dogovoru s Mjesnom zajednicom.

“Tek tada će se postojeći odjel škole Karađorđe u Žabarima preseliti u novi prostor, a novi vlasnici će ući u taj dio objekta”, napisao je Jovanović.

Nova škola bit će suvremena i većeg kapaciteta, jer će, kako je rekao, u budućnosti u nju ići i djeca radnika koji će doći u Topolu raditi u novoj tvornici.

“Topola nema u ovom trenutku dovoljno kvalificirane radne snage koja može zadovoljiti takvu tvornicu”, ocijenio je Jovanović.

Član Općinskog vijeća je najavio da će sljedećih dana imati sastanke s građanima u Žabarima da se odredi gdje će biti parcela za novu školu u kojoj će biti i dio predškolske ustanove, kao i prostor za Mjesni ured.

Komentirajte prvi

New Report

Close