Plaže su prepune, a cijene nisu tako strašne: 7,5 eura za 10 ćevapa s krumpirićima ili pizzu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2023. u 11:31
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Plaže su prepune posjetitelja iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke…

Neum je ovih dana sunčan i topao, a nakon dužeg perioda nestabilnog vremena turisti konačno mogu uživati ​​u kupanju na ugodnih 26 stupnjeva.

Prošlog vikenda plaže su bile prepune posjetitelja iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske..

Veliki priljev
– Vremenska prognoza donijela nam je dobre vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sljedećih tjedana i mjeseci biti sunčano te da će i u rujnu biti lijepo vrijeme – kažu u Vili Gabriel, jednoj od najluksuznijih i najljepših u Neumu.

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su im lokali dobro popunjeni.

Deset ćevapa s krumpirićima u jednoj od grill-pizzerija u jedinom bh. u gradu na moru košta 15 KM, koliko morate platiti za pileći file ili capricciosu pizzu. Cijena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Prije tri godine otvorena je pivovara Sarajka koju uspješno vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović. – Sunce je konačno ugrijalo Neum i odmah je stigao veliki broj turista. Ova sezona je krenula malo lošije, ali već jedva uspijevamo napraviti dovoljno rezanaca za pite. Ponosni smo na naš burek, širnicu, krompriušu i zeljanicu – poručuju iz Sarajke.

15.000

ležajeva iznose turistički kapaciteti Neuma i okolice

Već deset godina legendarni nogometaš Sarajeva Predrag Pašić većinu ljeta provodi u Neumu, gdje je kupio stan.

Lijepo vrijeme iskoristio je za sunčanje i kupanje sa suprugom, ali i malenom prijateljicom Evom.

– U Neumu sam pronašao svoj mir u ljetnim mjesecima. Napokon je stiglo ljepše vrijeme i odmah je Neum živnuo i ima puno turista iz cijele regije i Europe – kaže Pašić. Završetak magistralne ceste Stolac-Neum, koja je jedina bh. povezivanje primorskog grada s ostatkom zemlje uvelike utječe na broj posjetitelja, jer je putovanje do Neuma lakše i puno brže.

Na neki način i hrvatska vlada olakšala je sezonu u Neumu. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je prošloga tjedna da će Zagreb nastojati ubrzati prelazak granice kako bi se osigurala uspješna turistička sezona na području jedinog bh. pomorskog grada.

Nakon sastanka s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem, Božinović je ocijenio da je Neum važan za BiH, ali i za Hrvatsku, te najavio da će tijekom turističke sezone biti olakšan prelazak granice.

Lakše na granici
“Gospodarski uspjeh bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine, a posebno uspješna sezona u Neumu, u interesu je ne samo građana Bosne i Hercegovine, ne samo Hrvata koji ovdje žive, nego je i u interesu susjednih gradova i općina u Hrvatskoj”, rekao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close