Neumski hotelijeri očekuju ljetnu sezonu na razini prošlogodišnje

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2021. u 22:00
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Osim BiH iseljenika Neum posjećuju gosti iz Francuske, Slovenije, Austrije i Njemačke, ali će njihovi dolasci ovisiti o razvoju pandemije koronavirusa.

Neumski hotelijeri kažu da su uglavnom spremni za novu sezonu i već bilježe rezervacije za ljetovanja. Davor Krešić, jedan od hotelijera iz Neuma, kaže kako su novu sezonu počeli pripremati još od kraja prošle godine, tako da su uglavnom svi hoteli spremni, pišu Nezavisne novine.

“Dio hotela već je otvoren, dio se planira otvoriti u trećem i četvrtom mjesecu, tako da će Neum biti spreman za sezonu. Najveći problem je što živimo u neizvjesnosti pa ne znamo kakva će nam biti sezona”, objašnjava Krešić.

Prema njegovim riječima, prošla godina za neumske hotelijere bila je dobra, ali ne može se govoriti o odličnoj godini budući da su smještajni kapaciteti bili puni u srpnju i kolovozu, kada su i inače popunjeni.

“U najgorem slučaju očekujemo jednaku sezonu kao prošle godine, to jest da nam špica bude dobro popunjena i ako predsezona bude loša.

Budući da sve zemlje produžavaju lockdown, sada nam u predsezoni stižu otkazi. Nadamo da će se posezona produžiti i da će se svi ti gosti i grupe koji su trebali doći u predsezoni prebaciti na posezonu i to je ono gdje očekujemo veći plus u odnosu na prošlu godinu. U najmanju ruku se nadamo malo boljoj sezoni u odnosu na prošlogodišnju”, ističe Krešić.

On navodi da Neum osim BiH iseljenika posjećuju gosti iz Francuske, Slovenije, Austrije i Njemačke, ali će njihovi dolasci ovisiti o graničnom režimu zbog pandemije koronavirusa.

”Ako granice budu zatvorene, onda se i dalje nadamo gostima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i svih susjednih zemalja koji su nas u velikom broju posjetili i prošle godine”, dodaje hotelijer Davor Krešić.

Komentirajte prvi

New Report

Close