Neum: Očekuje se rekordna sezona; sve više gostiju iz zapadne Europe

Autor: Poslovni dnevnik , 01. svibanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Najavljen je veliki broj gostiju već od kraja svibnja, a izvrsna sezona i posezona očekuje se sve do prosinca.

Brojni Bosanci i Hercegovci, ali i turisti iz cijele Evrope prvomajske praznike dočekali su u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru.

Neumski hotelijeri, ali i vlasnici motela i apartmana zadovoljni su najavama i rezervacijama i očekuju rekordnu sezonu.

Puno i u svibnju
Najavljen je veliki broj gostiju već od kraja svibnja, a izvrsna sezona i posezona očekuje se sve do prosinca. Već su nam rezervisani skoro svi kapaciteti u srpnju i kolovozu, a do sredine svibnja vjerujemo da ćemo biti bukirani potpuno i za juni.

Predviđanja su da će i septembar biti odlično popunjen – kažu za portal Klix iz vile Gabriel koja je jedna od najluksuznijih u jedinom bh. gradu na moru. Iz sezone u sezonu povećava se i broj apartmana, motela i hotela, kao i ugostiteljskih objekata. Jedan od najboljih restorana u Neumu već godinama je Laguna.

Prognoze su odlične. Nadamo se da će biti dosta sunčanih dana i da će svi moći istinski da uživaju u Neumu. I za prvomajske praznike očekujemo dolazak velikog broja gostiju. Poznati smo po dobroj kuhinji, imamo bogatu ponudu, od bosanskih i hercegovačkih specijaliteta, preko pasti i pizza, do ribljih jela po kojima smo poznati u Neumu i okolini – kaže vlasnik Lagune Dragan Njavro.

15 000

ležajeva kapacitet je Neuma, što u hotelima, što u apartmanima

Velika gužva je bila i u buregdžinici Sarajka, koju već tri godine sa dosta uspjeha vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

Ja sam treća generacija u porodici koja ima buregdžinicu. Sve je krenulo od dede Safeta koji je držao buregdžinicu preko puta RTV doma u Sarajevu. Ja sam već tri godine u Neumu i više smo nego zadovoljni.

Ljudi ne mogu vjerovati da u Neumu mogu pojesti ovako dobru pitu. Maksuz nam dolaze gosti iz Dubrovnika i u kilogramima nose pitu. Naravno recept je tajna od dede Safeta. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu. Danas je dosta Rusa i Poljaka koji su oduševljeni našim pitama – kaže Jasmin Merdžanović.

Neumski hoteli bit će popunjeni već od svibnja, rekao je Feni načelnik Općine Neum Dragan Jerković.

Dodao je kako očekuju bolje rezultate nego 2019. godine, te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati Općinu Neum.

Dobre najave
Fokus je, kao i zadnjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u posljednje vrijeme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone, rekao je on.

Načelnik također naglašava da se tržište Srbije otvorilo 2020. godine te da i ove godine očekuju porast gostiju iz te zemlje jer su najave jako dobre.

Danas je Neum na kapacitetu od 12.000 do 15.000 ležajeva, što hotelskih što apartmanskih, zasigurno se na tom dijelu treba raditi da kvaliteta bude ono što će biti prioritet i po čemu će Neum biti prepoznat, zaključuje Jerković.

Komentirajte prvi

New Report

Close