Neum bi ove godine mogao ostvariti od 500 do 600 tisuća noćenja

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2022. u 22:00
Hoteli su potpuno puni, dok su u privatnom smještaju kapaciteti popunjeni 90 posto/D. Kapetanović/PIXSELL

Očekuje se da će ova ljetna sezona ispuniti očekivanja turističkih djelatnika u jedinom BiH gradu na moru.

Hotelski i privatni smještaj u Neumu popunjeni su, a očekuje se da će ova ljetna sezona ispuniti očekivanja turističkih djelatnika u jedinom BiH gradu na moru.

Dragan Jurković, gradonačelnik Neuma, rekao je da su prije deset dana krenuli prema vrhuncu sezone.

“Dvije godine koje su bile prilično neizvjesne, u kojima nismo znali u kojem pravcu će ići turizam, iza nas su. Sada imamo posve drukčiju predsezonu i sezonu. Predsezona je bila dobra, a i glavna sezona će, prema najavama, biti uspješna. Ono što nas raduje je posezona u kojoj očekujemo vrlo dobre rezultate”, istaknuo je Jurković.

Kako je rekao, hotelski smještaj je pun, prenosi B92. “Kapaciteti su popunjeni, što nas kao lokalnu zajednicu raduje. Podaci iz privatnog smještaja govore da su kapaciteti popunjeni 90 posto.

Naši domaći gosti vodeći su u tom segmentu – popunjavaju oko 60 posto smještaja. Imamo goste iz regije, Njemačke, Poljske, Austrije, Francuske. Tako da smo zadovoljni strukturom gostiju”, objasnio je Jurković.

On je istaknuo da u sljedećem razdoblju žele razvoj seoskog turizma. “Kroz strategiju razvoja općine, koju planiramo završiti ove godine, dobiti ćemo točne smjernice što raditi u sljedećih pet godina”, poručio je gradonačelnik Neuma.

“Na vrhuncu sezone imamo od 15.000 do 18.000 gostiju svakog dana. Naša procjena je da bi se ove godine u Neumu moglo ostvariti 500.000 do 600.000 noćenja. To nije blizu rezultatima iz 2019. godine, ali je bolje od ove dvije godine koje su iza nas”, zaključio je Jurković.

Komentirajte prvi

New Report

Close