Nestro Petrol preuzima crpku EOL Petrola

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2023. u 22:00
Nestro Petrol na maloprodajnom tržištu naftnih derivata u Bosni i Hercegovini ima 86 benzinskih pumpi/Shutterstock

Nestro Petrol na maloprodajnom tržištu naftnih derivata u Bosni i Hercegovini ima 86 benzinskih pumpi.

Nestro petrol, koji je u vlasništvu ruskog NeftegazInKora, zakupit će, s pravom prvenstvenog zakupa, benzinsku pumpu od sarajevske tvrtke EOL Petrol, javlja BiznisInfo.ba na temelju prijave koncentracije. U prijavi nije točno navedeno, odnosno riječ je o cenzuriranoj informaciji koju će pumpu preuzeti ruska tvrtka, ali je jasno da će povećati svoj tržišni udio.

U prijavi samo stoji da će Rusi preuzeti dio tvrtke EOL Petrol. No, jasno je da je riječ o benzinskoj postaji, jer je mjerodavni segment tržišta “trgovina na malo naftnim derivatima”.

Nestro Petrol na maloprodajnom tržištu naftnih derivata u Bosni i Hercegovini ima 86 benzinskih pumpi i to: 75 benzinskih pumpi u Republici Srpskoj, 10 benzinskih pumpi u Federaciji Bosne i Hercegovine i 1 benzinsku pumpu u Brčko Distriktu.

NeftegazInKor, pored vlasništva u Nestro Petrolu, ima 100 vlasničkih udjela u privrednom subjektu Optima grupa d.o.o. Banja Luka, kao i većinsko učešće u privrednim subjektima Rafinerija nafte Brod i Rafinerija nafte Modriča.

Pretežna registrirana djelatnost poslovnog subjekta EOL Petrol je trgovina na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavaonicama. EOL Petrol se prvo bavio veleprodajom nafte i naftnih derivata na području cijele BiH. Potom ulazi u maloprodaju otvorivši nekoliko benzinskih postaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close