Rusi u velikom šopingu u Beogradu: U obnovu nekad najveće balkanske tiskare uložit će 40 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 22. veljača 2021. u 07:22
U budućem suvremenom poslovnom centru zainteresiranim kompanijama ponudit će se uredi u zakup/PD

Obnova zgrade s više od 40.000 četvornih metara, nekad najveće tiskare na Balkanu, trajat će 18 mjeseci.

Ruska kompanija Marera Real Estate Partners priopćila je da će u obnovu zgrade BIGZ-a u Beogradu uložiti 40 milijuna eura zajedno s partnerom Aleksandar gradnjom. Tvrtka MPP BIGZ, u kojoj Marera i Aleksandar gradnja imaju po 50 posto udjela, prošlog tjedna postala je vlasnik BIGZ-a.

“U prvom partnerskom projektu Marera je kupila zgradu BIGZ-a koju će obnoviti prema oprobanom konceptu kojim se njena kompanija Marera Properties pozicionirala kao lider u obnovi poznatih objekata u Beogradu“, navodi se u priopćenju.

Obnova zgrade s više od 40.000 četvornih metara, nekad najveće tiskare na Balkanu, trajat će 18 mjeseci uz suradnju sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda. Prema riječima Milane Srećkov, direktorice tvrtke MPP BIGZ, na srpskom tržištu nekretnina uredski segment daleko je od zasićensti i postoji prostor za nova ulaganja.

Kao budući suvremeni poslovni centar BIGZ će kompanijama zainteresiranim za zakup prostora ponuditi kombinaciju klasičnih ureda i tzv. open space koncepta, kao i mogućnost da organizacija prostora i dizajn interijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama.

Ruska kompanija Marera Properties bavi se ulaganjem u nekretnine koje nakon preuzimanja razvija i iznajmljuje, a raspolaže sa 190.000 četvornih metara. Ista kompanija nedavno je za 16,5 milijuna eura kupila zgradu Beograđanke.

Inače, zgrada BIGZ-a jedno od najpoznatijih arhitektonskih ostvarenja jugoslovenske moderne, objašnjava agencija Beta. Građena je kao zgrada Državne tiskare između 1934. i 1941. godine po projektu arhitekta Dragiše Brašovana. Visoka je od 64 metra te ima 3,5 hektara korisne površine.

Komentirajte prvi

New Report

Close