Najviše vaučera iskorišteno u toplicama, samo jedan u Banjoj Luci

Autor: Poslovni dnevnik , 09. kolovoz 2022. u 22:00
Turistički vaučeri u Banjoj Luci koriste se više krajem kolovoza te u rujnu i listopadu/PD

Građani su turističke vaučere najviše koristili u toplicama Banja Vrućica, a u četiri ugostiteljska objekta tog kompleksa iskorišteno je 2400 vaučera.

U RS je od 1. srpnja iskorišteno 5100 turističkih vaučera, od čega samo jedan u Banjoj Luci, potvrdili su za Nezavisne novine iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Građani su turističke vaučere najviše koristili u toplicama Banja Vrućica, a u četiri ugostiteljska objekta tog kompleksa iskorišteno je 2400 vaučera.

Iz Turističke organizacije (TO) Banja Luke kažu da je slična situacija tijekom ljetnih mjeseci bila i lani, kada građani RS idu na more, te su manje zainteresiranih za korištenje vaučera u tom gradu.

“I lani je bilo više zainteresiranih koji koristili vaučere u Banjoj Luci tek krajem kolovoza te u rujnu i listopadu”, objasnili su iz TO Banja Luke.

Iz Ministarstva trgovine i turizma objašnjavaju da u projektu turističkih vaučera trenutačno sudjeluje 49 ugostiteljskih objekata za smještaj i 11 turističkih agencija, a javni poziv za prijavu ugostiteljskih tvrtki otvoren je do 15. listopada.

Pravo sudjelovanja imaju svi ugostitelji koji su izmirili porezne obveze i imaju najmanje četiri zaposlena radnika, i turističke agencije nositelji licencije Ministarstva koje su izmirile porezne obveze, a koje su ostvarile financijski gubitak s padom prihoda od travnja do lipnja 2020. od najmanje 15 posto u odnosu na prihod u istom razdoblju 2019.

Korisnik vaučera može biti svaki punoljetni građanin RS, kao i građanin s prebivalištem u Brčko Distriktu koji ima državljanstvo RS, bez obzira na visinu primanja. Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM (51 euro).

Turistički vaučeri vlade Federacije BiH od 200 KM (102 eura) pušteni su u promet u ponedjeljak preko tri platforme te na nekoliko prodajnih mjesta u Sarajevu. Vaučere će moći dobiti prvih 10.000 građana koji se prijave, tj.dok ne bude potrošen planirani novac.

Komentirajte prvi

New Report

Close