U prirodnom rezervatu Zasavica, smještenom sat vremena vožnje zapadno od Beograda, proizvodi se možda i najskuplji sir na svijetu. Naziv mu je Pule, ili magareći sir, a sastoji se od 60% magarećeg i 40% kozjeg mlijeka.
Za ovaj jedinstveni sir zaslužan je Slobodan Simić, direktor Specijalnog rezervata prirode Zasavica i bivši srpski parlamentarac. Magareći sir iz Zasavice doseže cijenu od čak 1000 eura po kilogramu, a razlog takve cijene krije se u zahtjevnom procesu proizvodnje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu